ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες καταστροφής από την επέλαση του «Ζορμπά» - 4 αγνοούμενοι (vid,pics)

Σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα σε όλη την Ελλάδα

Τέσσερις αγνοούμενους και τεράστιες καταστροφές έχει αφήσει πίσω του, μέχρι στιγμής, ο κυκλώνας Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αγνοούμενοι είναι ένας 67χρονος με την 58χρονη σύζυγό του, ένας 27χρονος από το Μαντούδι Ευβοίας και ένας κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό.

Το όχημα του ζευγαριού (67χρονος και 58χρονη) εντοπίστηκε στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας και αναζητούνται οι δύο επιβαίνοντες. Το όχημα του 27χρονου παρασύρθηκε στο 2ο χλμ. στο δρόμο Προκοπίου-Μαντουδίου. Η φίλη του κατάφερε να βγει από το αμάξι όχι όμως και ο νεαρός. Ο 75χρονος κτηνοτρόφος από τη Βρύναινα Αλμυρού είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του μαζί με τον βοηθό του. Ο κτηνοτρόφος μετέβη στην περιοχή “Μέγαλος Λάκος” του όρους Όθρυς σε υψόμετρο 1500 μέτρα για να μαζέψει το κοπάδι του και να το προστατέψει από την επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της νύχτας και της πυκνής ομίχλης στην περιοχή χάθηκε στη διαδρομή, ενώ ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια.

Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Βόρεια Εύβοια ενώ κλειστά είναι σήμερα, Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές. Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Μεγάλες καταστροφές

Εντωμεταξύ, το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές.

Στο Μαντούδι παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον δ/κτη της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ. Η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα.

Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στα ανώγεια των σπιτιών τους. Μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, σε αγροτικές καλλιέργειες, σε ποιμνιοστάσια και μελίσσια κατά μήκος όλου του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας. Τέτοια καταστροφή έχουν να ζήσουν από το 1987, λένε οι κάτοικοι που τρέχουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Στη δίνη του κυκλώνα «Ζορμπά» βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας. Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών.

Στη Φθιώτιδα, δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καλύφθηκαν από νερό, ενώ όλα τα ρέματα στην περιοχή βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Εικόνες από τις καταστροφές: 

Στη Φθιώτιδα, δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καλύφθηκαν από νερό, ενώ όλα τα ρέματα στην περιοχή βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X