ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφτιαξε μια εταιρεία, την πούλησε για 1 δισ. και εξηγεί πώς είναι να ξεκινάς από το μηδέν (vid)

Ο νεαρός επιχειρηματίας εξομολογείται τα συστατικά της πετυχημένης του συνταγής

Ο Justin Kan είναι πλέον ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της Silicon Valley, ως ο εμπνευστής και ιθύνων νους της πασίγνωστης πια gaming πλατφόρμας Twitch.

Την οποία πούλησε στην Amazon έναντι 1 δισ. δολαρίων και πλέον έχει βάλει πλώρη για άλλα, όπως αυτό το νέο startup για τον νομικό κόσμο, το Atrium, για το οποίο έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο που ο 36χρονος πια Kan ξεκίνησε από το «απόλυτο μηδέν», όπως είπε χαρακτηριστικά στο Twitter, αναπτύσσοντας στην πορεία τις δεξιότητες που θα τον έκαναν εκατομμυριούχο.


Κορυφώνεται το ροζ σκάνδαλο Καρλέουσα - Βράνιες: Βίντεο το νέο του «όπλο» (vid)


Ποιες ήταν αυτές;

Κατάφερε να μιλά μπροστά σε κόσμο, έμαθε βασικές γνώσεις προγραμματισμού και έγινε ένας καλός μάνατζερ. «Η ζωή μου είναι ένα παράδειγμα του πώς ξεκινάς από το απόλυτο μηδέν και φτάνεις αξιοπρεπώς απέναντι μέσω μιας πληθώρας ικανοτήτων. Κάποιες φορές, χρειάστηκαν ακόμα και 20 χρόνια εκπαίδευσης».

Το πρώτο βήμα του ήταν η ευφράδεια που απέκτησε να μιλά μπροστά σε ακροατήριο: «Ήμουν αδιανόητα ντροπαλός ως παιδί … Στο πανεπιστήμιο πέρασα ολόκληρα εξάμηνα χωρίς να μιλήσω ούτε μία φορά … Τις πρώτες φορές που μίλησα ως ιδρυτής ήμουν εξαιρετικά νευρικός … Έπρεπε να πιω για να ηρεμήσω … Εκατό παρουσιάσεις και ομιλίες αργότερα, είμαι πλέον άνετος να μιλάω για ώρα».

Το δεύτερο μυστικό ήταν ο προγραμματισμός: «Αντίθετα με πολλούς άλλους, δεν μεγάλωσα με έναν κώδικα στα χέρια. Φυσική σπούδασα, που σημαίνει πως ήμουν άσχετος από προγραμματισμό. Δεν έκανα ποτέ ένα μάθημα κώδικα στο σχολείο … Ποτέ δεν δούλεψα σε θέση προγραμματιστή». Κώδικα έμαθε μόνος του, μέσω tutorials που βρήκε online, και όταν έφτιαξε το πρώτο του startup, το Kiko, ήταν πια καλός γνώστης.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας του ήταν το μάνατζμεντ: «Όταν ξεκινήσαμε την Kiko, δεν είχα παραμείνει ποτέ στη ζωή μου σε μια δουλειά για περισσότερους από τρεις μήνες. Δεν ήξερα πώς να διοικώ … Οι πρώτοι μας υπάλληλοι δεν εμφανίζονταν καν για δουλειά τις μισές μέρες και δεν ξέραμε πώς να τους μιλήσουμε». «Χρόνια μετά», συνεχίζει, «έπειτα από πολλά βιβλία, πολλά σεμινάρια μάνατζμεντ και πολλές περιπέτειες, πιστεύω πως είμαι πια ένας εντάξει μάνατζερ».

Εξίσου σημαντική θεωρεί και το επιχειρηματικό πλάνο: «Ξεκίνησα μια εταιρία», λέει για το Twitch, «όπου το βασικό προϊόν που φέρναμε στην αγορά ήταν ένα live video feed από μια κάμερα στο κεφάλι μου. Περιττό να αναφερθεί, δεν ξεκίνησα ως ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας!». Έβαλε όμως κάτω το κεφάλι, ρώτησε το κοινό, συμβουλεύτηκε τους καλύτερους και κατάλαβε κάποια στιγμή τι έπρεπε να κάνει…

 

Πηγή: newsbeast

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X