ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφαγε μακαρόνια 5 ημερών και πέθανε στον ύπνο του

Υπέστη δηλητηρίαση και υπέφερε πριν τον θάνατό του

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έγινε η περίπτωση ενός 20χρονου φοιτητή στο Βέλγιο, που πέθανε όταν έφαγε μακαρόνια πέντε ημερών.

Το μπολ με τα μακαρόνια είχε μείνει στον πάγκο της κουζίνας του επί πέντε ημέρες. Ο 20χρονος από τις Βρυξέλλες έφαγε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και αμέσως έπαθε τροφική δηλητηρίαση.


Τρομακτική συντριβή ρωσικού υπερηχητικού βομβαρδιστικού (Vid)


Όταν ηρέμησε, προσπάθησε να κοιμηθεί, χωρίς να ζητήσει ιατρική βοήθεια, όμως τελικά κατέληξε στον ύπνο του και οι γονείς του τον βρήκαν νεκρό μετά από έντεκα ώρες.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες και έγινε αντικείμενο μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση Κλινικής Μικροβιολογίας.


Γαλλία: Τα «Κόκκινα Φουλάρια» λένε «όχι στην επανάσταση»


Όπως αποδείχθηκε, ο 20χρονος φοιτητής ζέστανε τα μακαρόνια στο φούρνο μικροκυμάτων, τα έφαγε και πήγε να αθληθεί. Γύρισε όμως άρον - άρον σπίτι, καθώς ένιωθε τρομερή ναυτία, πονοκέφαλο και πόνο στο στομάχι. Εκανε εμετό επί πολλές ώρες και διάρροια τουλάχιστον δύο φορές, ενώ τελικά αποκοιμήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.

Το πτώμα του βρήκαν οι γονείς του όταν τον αναζήτησαν μετά από 11 ώρες.


Οι ξένοι κάνουν search για την Κύπρο και μας αφήνουν άφωνους (Pics)


Η νεκροψία έδειξε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται το βακτήριο «Bacillus cereus» («βάκιλος δημητριακών»), ένα σπορογόνο βακτήριο ευρύτατα διαδεδομένο στο περιβάλλον, που παράγει τοξίνες και προκαλεί εμετό και διάρροια. Οι τοξίνες που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές, όπως έδειξαν οι αναλύσεις, που οδήγησαν στην κατάρρευση του συκωτιού και τελικά στο θάνατο.

«Πολλοί άνθρωποι τρώνε μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί 2-3 μέρες πριν. Αυτό δεν είναι πάντα ασφαλές και αν το φαγητό μας μυρίζει κάπως περίεργα, τότε καλύτερα είναι να το αφήσουμε», προειδοποιούν, σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X