ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου - Οι Αλβανοί πήραν εντολή από τις φυλακές

Εξιχνιάστηκε η πολύκροτη υπόθεση

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι δύο δράστες είχαν πάρει εντολή από άτομα εντός των φυλακών, να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και όχι να τον σκοτώσουν.

Η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει τους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι έδωσαν την εντολή του εκφοβισμού προσφέροντας, μάλιστα, το ποσό των 20.000 ευρώ στους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία συνέλαβε τον ένα από τους δύο δράστες της δολοφονίας σε επιχείρηση που έγινε στην Πάτρα, λίγο πριν αυτός διαφύγει στο εξωτερικό. Πρόκειται για άνδρα αλβανικής καταγωγής ο οποίος, μάλιστα, είναι αυτός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ζαφειρόπουλο το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου. Ο συνεργός του, επίσης αλβανικής καταγωγής, έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό ενώ η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει, ακόμα, να εντοπίσει με ποια υπόθεση σχετίζεται, τελικώς, η δολοφονία.

Εντολή εκφοβισμού

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε Αλβανοί. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως είπε ο 32χρονος δολοφόνος, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στη φυλακή, τού ζήτησαν να προειδοποιήσει τον Ζαφειρόπουλο. Αυτοί κατά τον δολοφόνο είχαν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο του Δημοσίου στην υπόθεση της Energa, Γιώργο Αντωνόπουλο, στην Παλαιά Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Πέρυσι, οι δύο από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς είχαν ισχυριστεί ότι ο Φλώρος τούς είχε υποσχεθεί 100.000 ευρώ για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο.

Οι ίδιοι, που είχαν συνυπηρετήσει στις φυλακές με τους δύο δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου, τούς είπαν να πάνε στον δικηγόρο του Φλώρου (σσ. Ζαφειρόπουλο), τάζοντάς τους μάλιστα 20.000 ευρώ. Τού είπαν μάλιστα να του «ρίξουν μία στα πόδια για να μας δώσει ο Φλώρος 5 εκατομμύρια».

Οι ηθικοί αυτουργοί είχαν προηγουμένοως στείλει μήνυμα στον Φλώρο ότι δεν θέλουν 100.000 ευρώ, αλλά 5 εκατομμύρια, αλλιώς θα πείραζαν εκείνον και την οικογένειά του.

Οι δύο Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου επρόκειτο να λάβουν 20.000 ευρώ και πήραν τα 3.000 ως προκαταβολή, τα ο οποία φέρεται να τα έδωσε μία γυναίκα.

Πηγή: protothema.gr, ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X