ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Κασόγκι: Ψάχνουν το πτώμα και τον «ντόπιο»

Τα όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Αν χρειαστεί θα κινητοποιήσουν τη διεθνή δικαιοσύνη θέτοντας την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί στην Γερμανία αγαπούν τόσο πολύ τον Οσμάν Καβάλα ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι επιμένουν στην υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι και ρωτούν την Σαουδική Αραβία που είναι το πτώμα αλλά και ποιος είναι ο ‘ντόπιος’ με τον οποίον ανέφεραν ότι συνεργάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. “Δεν είναι πειστικοί όταν λένε ‘δεν γνωρίζουμε’”, ανέφερε λέγοντας ότι θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα να παρακολουθούν την υπόθεση. “Αν χρειαστεί θα κινητοποιήσουμε τη διεθνή δικαιοσύνη θέτοντας το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη” ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι είχε δηλώσει πως πίσω από τις διαδηλώσεις του Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο Σόρος στο εξωτερικό και ο Καβάλα στην Τουρκία. “Είναι φανερό ποιοι έστελναν χρήματα στον Καβάλα. Τώρα αποφάσισαν να κλείσουν το ίδρυμα (Σόρος). Ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την Τουρκία. Πηγαίνω στη Γερμανία, στη Μέρκελ, στον Στάινμερ και με ρωτούν για τον Καβάλα. Τους εξήγησα. Γιατί αγαπάτε τόσο πολύ αυτό τον άνθρωπο, από που πηγάζει αυτό το δίκαιό σας, τους ρωτάω”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X