ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάγγελμα Τσίπρα: Η «Οδύσσεια» των Ελλήνων κατέληξε στην Ιθάκη (Vid)

Γεμάτος ποίηση και συμβολισμούς ο λόγος του Πρωθυπουργού

Με έντονες αναφορές σε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, και γεμάτο συμβολισμούς, ήταν το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το τέλος των μνημονίων, από το νησί της Ιθάκης.

«Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η αφετηρία μιας νέας εποχής», «η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η προηγούμενη οκταετία ήταν μια «Οδύσσεια» για τους Έλληνες.

«Τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν» και η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της, αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση είχε πάρει σαφή εντολή να βγάλει τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της λιτότητας.

«Φτάσαμε στον προορισμό μας, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως την επόμενη των μνημονίων «δεν θα διαπράξουμε την ύβρη να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων», «δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει» και «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Διότι, είπε, αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα».

"Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, και πρόσθεσε: «Τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει». Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» και είναι «όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι από σήμερα ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. «Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X