ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα νεκροί στην Κούβα από το πέρασμα της Ίρμα

Η Ίρμα έχει πλέον υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα

Περισσότερους από 30 νεκρούς έχει αφήσει έως τώρα στο πέρασμά του από την Καραϊβική Θάλασσα και τις Ηνωμένες Πολιτείες ο τυφώνας Ίρμα, που έχει πλέον υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, ενώ χτυπά την ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Ο απολογισμός επιδεινώθηκε αφότου η Κούβα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο τυφώνας χτύπησε τις βόρειες ακτές του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Περισσότεροι από 20 νεκροί έχουν καταγραφεί στην υπόλοιπη Καραϊβική, ενώ οι έως τώρα πληροφορίες από τη Φλόριντα κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρία θύματα.

Ο απολογισμός δεν είναι τελικός με δεδομένο ότι ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των καταστροφών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Η Ίρμα έχει πλέον υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, όμως εξακολουθεί να φέρνει μαζί της ανέμους που πλησιάζουν το επίπεδο του τυφώνα, που στο μάτι υπερβαίνουν σε ταχύτητα τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στην Φλόριντα. Τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ σχεδόν 100.000 χιλιάδες είχαν ζητήσει φιλοξενία σε δημόσια καταφύγια.

Η Ίρμα συνεχίζει πλησιάζει πλέον την πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να περάσει και στην γειτονική Αλαμπάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X