ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Βρήκε φυσικό αέριο το Μπαρμπαρός

Τρυπά σύντομα στην Μαύρη Θάλασσα το DeepSea 1

Στο Μπλοκ Τούνα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας DeapSea 1, η αγορά του οποίου έχει ολοκληρωθεί και φτάνει σύντομα στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μπαρμπαρός είχε εντοπίσει πριν από χρόνια στο Μπλοκ Τούνα αποθέματα φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο Μπλοκ έχουν αναπτύξει δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα και η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Ωστόσο, η Τουρκία θα ξεκινήσει γεώτρηση στο κομμάτι του Μπλοκ Τούνα που βρίσκεται στον δικό της θαλάσσιο χώρο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή εκείνη καθώς οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει έρευνες το Ορoύτς Ρέις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Deapsea Metro 1 έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή, το πρώτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή γεώτρηση ανοιχτά της Αλάνιας. Το DeapSea 1 θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο και αγοράστηκε 262,5 εκατομμύρια δολάρια.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X