ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρέφος πέθανε από υπερβολική δόση μαριχουάνας

Ένα αγοράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του από ξαφνική καρδιακή προσβολή

Ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος βρέφους από υπερβολική δόση μαριχουάνας, πιστοποιήθηκε από δύο γιατρούς στο Κολοράντο.

Ένα αγοράκι 11 μηνών έχασε τη ζωή του από ξαφνική καρδιακή προσβολή, ενώ οι γιατροί ισχυρίζονται ότι ο θάνατος αυτός προκλήθηκε από υψηλά επίπεδα μαριχουάνας στον οργανισμό του.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στο κέντρο δηλητηριάσεων και φαρμάκων του Rocky Mountain, όπου ο Dr. Thomas Knappe και ο Dr. Christopher Hoyte κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων της THC - του ψυχοδραστικού συστατικού της μαριχουάνας.
Οι γονείς παραδέχτηκαν ότι είχαν ναρκωτικά στην κατοχή τους, αλλά σύμφωνα με ισχυρισμούς τους, δεν ήταν βέβαιοι αν το παιδί τους είχε φάει με κάποιον τρόπο τη μαριχουάνα.

Η χρήση μαριχουάνας έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει τον πόνο στο στήθος για όσους έχουν ήδη καρδιακά προβλήματα, αλλά αυτό είναι «ένα από τα λίγα πράγματα που οι επιστήμονες γνωρίζουν με σιγουριά για τη μαριχουάνα και την καρδιαγγειακή υγεία», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχουν αναφερθεί ποτέ θάνατοι που προκαλούνται άμεσα από το ναρκωτικό αυτό.

Αυτή η μελέτη περίπτωσης με το 11 μηνών παιδάκι είναι η μοναδική που έχει υπάρξει, ενώ οι μελέτες που είναι αφιερωμένες στα αποτελέσματα της κάνναβης, σε άτομα κάτω των 18 ετών, είναι ελάχιστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση