ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο σοκ: Η στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Την πυροβολούσε ενώ βρισκόταν στο έδαφος

Σοκ στην ελληνική κοινότητα του Τορόντο όπου μαυροφορεμένος ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας ακόμη 13 άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα ανήλικο κορίτσι εννέα ετών το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εντωμεταξύ, το CBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς τη στιγμή της επίθεσης. Ο μαυροφορεμένος άνδρας, κρατώντας το όπλο του, περπατά στο πεζοδρόμιο και καθώς περνά μπροστά από ένα εστιατόριο σταματά και ανοίγει πυρ προς το εσωτερικό του. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ο δράστης πυροβόλησε προς το εστιατόριο Demetres.

Να σημειωθεί ότι και ο δράστης έπεσε νεκρός. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης, περίπου 30 ετών, χρησιμοποίησε πιστόλ και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα. Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Μαρκ Σόντερς, είπε : «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (...) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Κάποια τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για άντρα γνωστό στις Αρχές για τις αντιλήψεις του περί «υπεροχής της λευκής φυλής».

Ωστόσο, η δημοτική σύμβουλος Πόλα Φλέτσερ είπε ότι άκουσε πώς ο ένοπλος ήταν ψυχικά διαταραγμένος. «Δεν έχει να κάνει με συμμορίες. Φαίνεται ότι είναι κάποιος πολύ διαταραγμένος», είπε. Την ίδια άποψη εξέφρασε και μια άλλη δημοτική σύμβουλος, η ελληνικής -όπως δηλώνει το επιθετό της- καταγωγής Μαίρη Φραγκεδάκη.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι, μιλώντας στα τοπικά μέσα, εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα του προβλήματος με τα όπλα που υπάρχει στον Καναδά. «Τα πυροβόλα όπλα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στη Greektown του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Η ελληνική κοινότητα του Τορόντο, όπως είναι φυσικό, έχει υποστεί ένα ισχυρό σοκ.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Αυτόπτης μάρτυς του φόνου της γυναίκας ο Ανδρέας Μάντζιος είπε σε τοπικό δίκτυο ότι ο δράστης την πυρυβόλησε, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει, και συνέχισε να της ρίχνει σφαίρες, ενώ κείτονταν στο έδαφος. Ο συμπατριώτης μας, που έπινε εκείνη την ώρα καφέ με φίλους τους, είπε ότι είδε κι άλλους ανθρώπους να πέφτουν κάτω από τα πυρά του ενόπλου και πολλά αίματα τριγύρω.

 Δείτε το βίντεο: 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X