ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βία και αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, εκατοντάδες τραυματίστηκαν

Δεν έχει τέλος η βία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιους κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό αξιωματούχων στον τομέα της Υγείας. Οι διαδηλωτές συνέρρευσαν στα σύνορα την ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι άλλοι 900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες.

Οι θάνατοι αυτοί καθιστούν την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα όταν θα περάσουμε τον φράχτη και θα πούμε στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα δεχθούμε να είμαστε πάντα υπό κατοχή», δήλωσε ο δάσκαλος Επιστήμης στη Γάζα, Άλι, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του.

«Πολλοί μπορεί να γίνουν μάρτυρες σήμερα, αλλά ο κόσμος θα ακούσει το μήνυμά μας. Η κατοχή πρέπει να τελειώσει», είπε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα 37 Παλαιστίνιους, περιλαμβανομένου και ενός 14χρονου αγοριού και ενός άνδρα σε αναπηρικό αμαξάκι, δήλωσαν αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X