ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βγάζουν selfie με τον Χίτλερ

Σάλος με ομοίωμα του στην Ινδονησία

Οι επισκέπτες σε ένα μουσείο οπτικών εφέ στην Ινδονησία μπορούν να ποζάρουν δίπλα σε κέρινο ομοίωμα του Αδόλφου Χίτλερ «μπροστά» από το Αουσβιτς.

Μπορεί το μουσείο να θεωρεί αυτό το έκθεμα διασκεδαστικό, αλλά έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και εβραϊκές οργανώσεις το χαρακτηρίζουν αρρωστημένο.

«Είναι λάθος. Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις για το πόσο περιφρονητικό είναι», δήλωσε στο Associated Press ο ραβίνος Αμπραχαμ Κούπερ, του αμερικανικού Simon Wiesenthal Center, που μάχεται κατά του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. «Το φόντο είναι αηδιαστικό. Περιγελά τα θύματα που πήγαν εκεί και ποτέ δεν έφυγαν», πρόσθεσε αναφερόμενος στην αφίσα του Αουσβιτς- όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1,1 εκατ. άνθρωποι- μπροστά στην οποία έχει τοποθετηθεί το ομοίωμα του Χίτλερ.

Από την άλλη, το τμήμα μάρκετινγκ του μουσείου υποστηρίζει ότι το ομοίωμα του Χίτλερ είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία του μουσείου για τους επισκέπτες, που βγάζουν selfie μαζί του. «Οι περισσότεροι διασκεδάζουν γιατί γνωρίζουν ότι πρόκειται απλά για ένα μουσείο διασκέδασης», συμπληρώνουν, σύμφωνα με το RT.

Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων το χαρακτηρίζει αρρωστημένο. Το ομοίωμα αντιπροσωπεύει μία διαδεδομένη αντισημιτική αντίληψη στη χώρα, σχολιάζει ο ερευνητής του Παρατηρητηρίου στην Ινδονησία, Αντρέας Χαρσόνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X