ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Β. Κορέα: Δικαίωμά μας να καταρρίπτουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ

«Ο Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι κήρυξε τον πόλεμο στην χώρα του και απείλησε ότι η Πιονγιάνγκ θα καταρρίπτει αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Σε μία ακόμη κλιμάκωση του πολεμικού κλίματος μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ, ο Ρι Γιονγκ-χο δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι η Βόρεια Κορέα διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίπτει αμερικανικά βομβαρδιστικά, σχολιάζοντας τις νέες απειλές που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ το σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό ισχύει ακόμη κι όταν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας. «Ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ πρώτα μας κήρυξαν τον πόλεμο», συμπλήρωσε.

ΗΠΑ και Β. Κορέα συνέχισαν την ανταλλαγή απειλών το σαββατοκύριακο. Ο Ρι Γιονγκ-χο, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι είναι αναπόφευκτο να στοχεύσουν οι πύραυλοι της Β. Κορέας την επικράτεια των ΗΠΑ, επειδή ο «σατανικός πρόεδρος» Τραμπ, αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγιάνγκ «Rocket man σε αποστολή αυτοκτονίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος του απάντησε μέσω Twitter. «Αν οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών απηχούν εκείνες του Rocket Man, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη», έγραψε.

«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν πόλεμο στη χώρα μας, έχουμε κάθε δικαίωμα για αντίποινα. Ανάμεσά τους το δικαίωμα να καταρρίπτουμε στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, ακόμη κι όταν δεν είναι στον εναέριο χώρο της χώρας μας. Το ερώτημα για το ποιος δεν θα είναι για πολύ εδώ θα απαντηθεί τότε», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα.

Επειτα από αυτή τη δήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του, αλλά επέστρεψε για να προσθέσει: «Μετά την κήρυξη πολέμου από τον Τραμπ, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι των επιχειρήσεων» του Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X