ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός φέρεται να είναι ο δράστης του Στρασβούργου (Pics)

Το προφίλ του άντρα που σκόρπισε τρόμο και θάνατο

O 29χρονος ισλαμιστής Σέριφ Σεκάτ, Γάλλος υπήκοος με μαροκινή καταγωγή, φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης.


Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο - Θα συλλάμβαναν τον δράστη αλλά δεν πρόλαβαν (Pics, Vid)


Η φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο 29χρονος, γεννημένος στις 4 Φεβρουαρίου 1989, έχει βαρύ ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, και βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών.

Το σπίτι του μάλιστα ερευνήθηκε από αστυνομικούς νωρίτερα την Τρίτη εντός των ορίων έρευνας για ληστεία, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν χειροβομβίδες.

Η γαλλική κυβέρνηση εξάλλου αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών στο πλαίσιο του σχεδίου Vigipirate μετά την επίθεση, συνέχισε ο υπουργός Εσωτερικών. "Η κυβέρνηση αποφάσισε πλέον να μετακινήσει (το επίπεδο επαγρύπνησης) στο "συναγερμός για επίθεση", με την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα", είπε ο Καστανέρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτίριο της νομαρχίας. Θα γίνονται επίσης περισσότεροι έλεγχοι "σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές" της Γαλλίας "για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή" των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Καστανέρ, οι αρχές θα απαγορεύσουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη του Στρασβούργου για να διευκολυνθεί η επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη. Ολα τα σχολεία στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι γονείς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι εάν το επιθυμούν, πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr, ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X