ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το πρώτο άτομο στον κόσμο που γέννησε παιδιά ως γυναίκα αλλά και ως άντρας

Μαζί με τον σύντροφό του θα μεγαλώσουν το μωράκι τους χωρίς φύλο

Ένας διεμφυλικός άνδρας γέννησε πρόσφατα ένα υγιέστατο μωράκι, πέντε ολόκληρα χρόνια αφότου απέκτησε το πρώτο του παιδί... ως γυναίκα.

Ο 30χρονος Kaci Sullivan από το Γουισκόνσον των ΗΠΑ πιστεύεται ότι είναι το πρώτο άτομο στον κόσμο που κυοφόρησε και γέννησε παιδιά ως γυναίκα αλλά και ως άντρας.

Πριν πέντε χρόνια, πριν από τη μετάβασή του στον ανδρικό φύλο, ο Sullivan ήταν παντρεμένος με έναν άντρα. Το ζευγάρι απέκτησε ένα αγοράκι, τον Grayson, προτού αποφασίσει τελικά να χωρίσει.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος τότε φοιτητής αποφάσισε να ξεκινήσει τη λήψη ορμονών ώστε επιτέλους να αποκτήσει το ανδρικό σώμα που πάντοτε ονειρευόταν. Μερικούς μήνες αργότερα, γνώρισε τον σημερινό σύντροφό του, Στίβεν, με τον οποίο αποφάσισαν όχι μόνο να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους αλλά και να αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδάκι.

Για τον λόγο αυτό ο Sullivan διέκοψε τη λήψη ορμονών, ανέβαλε την επέμβαση διόρθωσης φύλου που είχε προγραμματίσει για τη φετινή χρονιά και ξεκίνησε τις προσπάθειες να μείνει έγκυος. Στην αρχή της φετινής χρονιάς, πράγματι τα κατάφερε και εννέα μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο τον Φοίνιξ, ένα χαριτωμένο μωράκι που προκειται να ανατραφεί «χωρίς φύλο» ώστε να αποφασίσει μόνο του την ταυτότητά του όταν μεγαλώσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Sullivan, η δεύτερη εγκυμοσύνη του ως άνδρας ήταν μια πολύ πιο θετική εμπειρία, αφού πριν από πέντε χρόνια είχε βιώσει έντονο άγχος ως γυναίκα έγκυος, εξαιτίας της «δυσφορίας φύλου» που τον βασάνιζε.

«Ένιωθα βαθιά απελπισία, προσευχόμουν να νιώσω γυναίκα, να συνδεθώ με αυτό που γινόταν το σώμα μου και δεν μπορούσα. Ήθελα να πεθάνω. Αισθανόμουν τρόμο με τη σκέψη ότι θα έφερνα το παιδί μου μέσα στον σκοτεινό κόσμο όπου ζούσα τότε. Ωστόσο τη στιγμή που τον έβαλαν στην αγκαλιά μου ένιωσα την ευτυχία να με πλημμυρίζει», εξηγεί σήμερα ο 30χρονος, προσθέτοντας ότι αυτό το συναίσθημα ήταν εκείνο που τον ώθησε να ζήσει ξανά αυτήν την εμπειρία.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση