ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα αίτια της πτώσης του Mirage;

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχειά

Τον χαμό του Σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία, μετά την μοιραία πτώση του Mirage 2000 – 5 το μεσημέρι της Πέμπτης στα ανοιχτά της Σκύρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «στις 12:15, το μονοθέσιο αεροσκάφος Mirage 2000-5 της 114ΠΜ/331 μοίρας παντός καιρού, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

Θρήνος για τον πιλότο: Έκανε Πάσχα μακριά από την γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά του

Ο άτυχος πιλότος του Mirage είχε μιλήσει για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αεροπορίας (vid)

Αυτός είναι ο πιλότος του Mirage (pic)

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του. Η ελληνική πλευρά αποκλείει εχθρική ενέργεια.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή η αιτία της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους, στο σημείο που επιχειρούσαν επικρατούσε χαμηλή νέφωση ενώ υπήρχε και σημαντική συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή ορατότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα Τούρκους αξιωματούχους αναφέρουν ότι πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X