ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Αύριο η ορκωμοσία του Α. Τσίπρα ως Υπουργού Εξωτερικών

Θα τελεστεί με πολιτικό όρκο

Το πρωί του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., αναμένεται να ορκιστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως Υπουργός Εξωτερικών. Η ορκωμοσία του κ. Τσίπρα θα τελεστεί με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Εν συνεχεία, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά, μετά την παραίτηση του τελευταίου.

Αναφορικά με την 9σέλιδη επιστολή που απέστειλε ο κ. Κοτζιάς προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με θέμα την παραίτησή του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς πρόκειται για μια επιστολή η οποία φέρει την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

«Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω και τώρα με την επιστολή Κοτζιά. Για εμένα το θέμα έχει λήξει και δεν θα δώσω συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ζήτησε την άμεση δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά, ώστε να καταστούν ενήμεροι οι Έλληνες πολίτες για το τι έχει συμβεί. Η κ. Σπυράκη σχολίασε ως αντιφατικό το γεγονός ότι ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη, ενώ ο κ. Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι έχει λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X