ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατύχημα «Σογιούζ»: Η στιγμή που οι κοσμοναύτες εκπέμπουν σήμα κινδύνου (vid)

Ποια η κατάσταση της υγείας των αστροναυτών

Λιγότερο από δύο λεπτά μετά την σημερινή εκτόξευσή του, ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ παρουσίασε βλάβη σε έναν κινητήρα. Το διαστημόπλοιο προσγειώθηκε εκτάκτως σε στέπα του Καζακστάν, ενώ το πλήρωμα, ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός Νικ Χέιγκ, εκτοξεύτηκαν με αλεξίπτωτα.

«Πρόβλημα στους κινητήρες επιτάχυνσης, δύο λεπτά 45 δευτερόλεπτα. Πρόβλημα στους κινητήρες επιτάχυνσης, Ήταν μια σύντομη πτήση!» είπε ο Αλεξέι Οβτσινίν με μια απόλυτα ήρεμη φωνή κατά την απευθείας αναμετάδοση.

Εκείνη τη στιγμή ο Νικ Χέιγκ και ο Αλεξέι Οβτσινίν ταξίδευαν με ταχύτητα σχεδόν 7.463 χλμ, την ώρα, σύμφωνα με τη NASA. Εφοδιασμένη με αλεξίπτωτα, η κάψουλά τους τούς έφερε πίσω στη γη αλλά οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε πολύ υψηλή πίεση.

Αφού έλαβαν τη βοήθεια των συνεργείων διάσωσης μερικά λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωσή τους, μεταφέρθηκαν στο Τζεζκαζγκάν, μια πόλη 80.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου 20 χλμ. Ο Roskosmos ανήρτησε στη συνέχεια στο Twitter μια φωτογραφία των δύο ανδρών να κάθονται χαλαροί σε έναν καναπέ ενώ οι γιατροί τους παίρνουν την πίεση.

Ωστόσο πηγή στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ δήλωσε ότι «η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι πολύ καλή και σύντομα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκι στη Μόσχα και εν συνεχεία στην πόλη των Άστρων», όπου διαμένουν οι αστροναύτες.

 

Ποια η κατάσταση της υγείας τους 

Η κατάσταση της υγείας των αστροναυτών του διαστημοπλοίου Soyuz MC-10 «δεν είναι εντελώς καλή», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

«Τα μέλη του πληρώματος του διαστημοπλοίου Soyuz MC-10 εξετάστηκαν από γιατρούς, η κατάσταση τους δεν είναι εντελώς καλή», δήλωσε η πηγή χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «σύντομα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκι στην Μόσχα και εν συνεχεία στην πόλη των Άστρων» (όπου διαμένουν οι αστροναύτες).

Πηγή: kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X