ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικός σκύλος κατασπάραξε ηλικιωμένη

Ξέφυγε δύο φορές του αφεντικού του

Μια ευάλωτη ηλικιωμένη γυναίκα από το Μίντλεσμπρο της Βρετανίας πέθανε στο νοσοκομείο, τέσσερις μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από σκύλο της αστυνομίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η 73χρονη Ιρέν Κόλινς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με δεκάδες δαγκωνιές σε χέρια και πόδια, τις οποίες προκάλεσε το εν λόγω σκυλί, την ώρα που οι αστυνομικοί βρίσκονταν στον κήπο και αναζητούσαν έναν δραπέτη έμπορο ναρκωτικών.

Το περιστατικό συνέβη το 2014, ωστόσο σήμερα είναι η πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο γιος της εκλιπούσας κατά του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης του.

Όπως ακούστηκε σήμερα στο δικαστήριο, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε επιβαρυμένη υγεία, αφού έπασχε από καρκίνο και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο παθολόγος που την είχε αναλάβει κατά τη νοσηλεία της, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζούσε αρκετά χρόνια ακόμα αν δεν είχε δεχτεί την επίθεση του εξαγριωμένου ζώου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο σκύλος ονόματι Dano ξέφυγε από την προσοχή των αστυνομικών ενώ εκείνοι έψαχναν τον κήπο της γυναίκας, αφού προηγουμένως της είχαν ζητήσει φυσικά την άδεια να μπουν στην ιδιοκτησία της.

Ακούγοντας τις κραυγές της άτυχης γυναίκας, ο επικεφαλής της έρευνας έτρεξε να «προλάβει το κακό» αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ακόμα και όταν κατάφερε να πιάσει το λουρί του σκύλου εκείνος του ξέφυγε ξανά και συνέχισε να δαγκώνει την ηλικιωμένη, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν μπόρεσε να βρει ευκαιρία να πυροβολήσει το ζώο ώστε να γλτιώσει η γυναίκα.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X