ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρκούδα κατασπάραξε μητέρα με τη μόλις 10 μηνών κόρη της

Βρήκαν τραγικό θάνατο

Φρικτό θάνατο από αρκούδα βρήκε η 37χρονη Βαλερί Τεορέ με την μόλις 10 μηνών κόρη της, Αντέλ, στο απομονωμένο οίκημα που έμεναν στην επαρχία Γιούκον στον Καναδά.

Η Τεορέ, η οποία ήταν δασκάλα σε δημοτικό στην πόλη Γουάιτχορς, βρισκόταν σε άδεια εγκυμοσύνης και είχε αποφασίσει μαζί με το σύντροφό της, Ζερμέν, να περάσουν μερικούς μήνες στην απομονωμένη αυτή περιοχή σε ένα κτήμα που τους είχε δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να πιάνουν ζώα το τρίχωμα των οποίων θα προοριζόταν για γούνες.

Την τραγική ανακάλυψη έκανε ο σύντροφος της 37χρονης το απόγευμα της Δευτέρας όταν επέστρεψε στο οίκημα αφού είχε πάει να ελέγξει τις παγίδες. Λίγο νωρίτερα και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το οίκημα είχε δεχθεί επίθεση από την ίδια αρκούδα την οποία σκότωσε.

«Με το που επέστρεψε στο οίκημα ανακάλυψε τα πτώματα της συντρόφου του και του παιδιού έξω από το σπίτι» αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση. Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι η 37χρονη με το μικρό κορίτσι είχαν βγει για μια βόλτα είτε αργά το πρωί είτε νωρίς το απόγευμα όταν δέχθηκαν τη μοιραία επίθεση.

Στην περιοχή που έμενε η 37χρονη με το παιδί της ζουν περίπου 7.000 αρκούδες αλλά τέτοιες θανατηφόρες επιθέσεις είνα σπάνιες: Η προηγούμενη είχε σημειωθεί πριν από 12 χρόνια, το 2006.

Οι αρκούδες κανονικά βρίσκονται σε χειμερία νάρκη από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Απρίλιο αλλά οι υψηλότερες του συνηθισμένου θερμοκρασίες στην περιοχή έχει ανατρέψει τα δεδομένα.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X