ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκλειστικές Φωτογραφίες – Άτομο από το Παρίσι μας μεταφέρει τον χαμό που επικρατεί

Τι αναφέρει στο 24news η Κρυσταλλία Ζησιοπούλου

Αντρέας Γιωργαλλάς

Στο Παρίσι βρίσκεται αυτές τις μέρες η ραδιοφωνική παραγωγός του Deejay 93.5 και δημοσιογράφος Κρυσταλλία Ζησιοπούλου, μεταφέροντας μας τα όσα είδε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε το Σάββατο (08/12) όταν τέλειωσαν οι διαδηλώσεις υπήρχε αναστάτωση στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας και έντονη αστυνομική παρουσία. Την Κυριακή (09/12) μας ανάφερε ότι δεν υπήρχαν κινητοποιήσεις από διαμαρτυρόμενους αλλά και πάλι οι αστυνομικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους αφού γκρουπ αστυνομικών με τεθωρακισμένα οχήματα κινούνταν στους δρόμους του Παρισιού.

 



Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα η Κρυσταλλία Ζησιοπούλου μας δήλωσε ότι σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν άντρες ασφαλείας που ελέγχουν τις τσάντες όσων εισέρχονται στα καταστήματα. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές σε καταστήματα με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες.

Μιλά στο Γαλλικό λαό ο Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «θα απευθυνθεί την Δευτέρα στο Έθνος» στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Κύπρου), γνωστοποίησε το βράδυ της Κυριακής το Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Το προεδρικό μέγαρο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την αναμενόμενη παρέμβαση.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, που θα δεχθεί το πρωί της Δευτέρας κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.



Πως εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο

Σημειώνεται ότι σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές στη Γαλλία το Σάββατο σε σχέση με τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε θέσει σε εφαρμογή έναν έκτακτο αστυνομικό μηχανισμό για την περίσταση.

Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις, σύμφωνα με αυτό τον οριστικό απολογισμό της τέταρτης πράξης του κινήματος αυτού, που κινητοποίησε 136.000 ανθρώπους.
Μέσω της σελίδας τους στο Facebook τα «κίτρινα γιλέκα» δίνουν νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου.

Απειλούν δε με «τελική επίθεση», στη σκιά των σοβαρών επεισοδίων και συγκρούσεων του Σαββάτου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να τραυματιστούν.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X