ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκαλυπτικό βίντεο: Η ανταλλαγή των πυροβολισμών με τον Κατσίφα

Ντοκουμέντο «τραβηγμένο» από το καφενείο

Βίντεο-ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες έδωσε στη δημοσιότητα το αλβανικό κανάλι «REPORT TV».

Σε αυτό εμφανίζεται ο Κατσίφας ντυμένος με ρούχα παραλλαγής και να κρατάει ένα καλάσνικοφ ενώ το βίντεο έχει τραβηχτεί από το καφενείο του χωριού. 

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών που έγινε έπειτα από καταδίωξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και πρόσθεσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Προχώρησε μάλιστα σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή καλώντας σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών την Πρέσβη της Αλβανίας.

Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ομογενής ζήτησε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με σημερινές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε ότι «από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία». Παράλληλα, είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας και τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του ομογενή, ζητά από τις αλβανικές αρχές και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος. «Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας. Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας. Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», σημειώνει κλείνοντας ο Γ. Κουμουτσάκος.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, με tweet του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της» και μάλιστα έκανε λόγο για την «απώλεια ζωής ενός τρελού».

Η ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το περιστατικό να σχετίζεται με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, ανέφερε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να το επιβεβαιώνουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε αναφέρει επίσης ότι ο Κατσίφας αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή.

Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2009 στο Χαλάνδρι, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκώτικών. Στην κατοχή του είχε μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση