ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάντηση Ρώσου επιχειρηματία: Τι λέει για καταθέσεις στην Κύπρο

Προέβη σε δηλώσεις εκπρόσωπος του Βέκσελμπεργκ

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Βίκτορ Βέκσελμπεργκ δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, ανέφερε εκπρόσωπός του, σχολιάζοντας τα περί παγοποιήσής των λογαριασμών του μετά που το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε τον Βέκσελμπεργκ στη λίστα κυρώσεων.

"Ποτέ δεν είχε λογαριασμούς στην Κύπρο. Ορισμένες εταιρείες με τις οποίες έχουμε διασυνδέσεις έχουν λογαριασμούς εκεί, αλλά καμία από τις εταιρείες δεν είχε σημαντικά ποσά κατατεθειμένα σε αυτούς τους λογαριασμούς", σημείωσε.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σιγκάλ Μάντελκερ, ανέφερε σε έκθεσή του για τις ακροάσεις της Γερουσίας την Τρίτη πως έχουν παγοποιηθεί οι λογαριασμοί των `Ολεγκ Ντεριπάσκα και Βίκτορ Βέκσελμπεργκ.

Διαβάστε, επίσης: Εξελίξεις στην Olympic Insurance - Μπαίνει εκκαθαριστής

Πρόσθεσε πως η Κύπρος συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχίες στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εξαγγείλει στις 6 Απριλίου κυρώσεις κατά ενός αριθμού Ρώσων επισήμων, επιχειρηματιών και εταιριών, μεταξύ των οποίων οο `Ολεγκ Ντεριπάσκα και τις συνδεδεμένες εταιρείες Rusal, Basic Element holdings, En+ and Russian Machines, Eurosibenergo, GAZ Group, την επενδυτική εταιρεία B-Finance investment company και την Kuban agro holding.

Η συμπερίληψη στον κατάλογο των κυρώσεων σημαίνει παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και απαγόρευση σε Αμερικανούς πολίτες να συνεργάζονται επιχειρηματικά με αυτές τις εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X