ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατριχιαστικό έθιμο στην Ινδονησία -Ξεθάβουν τους νεκρούς, τους ντύνουν και βγάζουν selfies

Δείχνουν με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους

Μία ιδιαίτερη σχέση έχουν οι κάτοικοι της Νότια Ινδονησία με τους νεκρούς, δείχνοντας εδώ και χρόνια την αγάπη τους σε αυτό με τον πιο αποκρουστικό και ανατριχιαστικό τρόπο.

Με τις εικόνες να μοιάζουν βγαλμένες από το Walking Dead, οι κάτοικοι του Σουλαγουέσι ουσιαστικά «ζουν» μαζί με τους νεκρούς, καθώς πολλοί από αυτούς κρατάνε τα άψυχα σώματα των συγγενών τους στο σπίτι τους ακόμη και για ένα χρόνο μέχρι να τα θάψουν και τους φέρονται σαν να είναι ζωντανοί.

Ωστόσο, ακόμη κι αν τους θάψουν, οι κάτοικοι τους ξεθάβουν μόλις γίνουν μούμιες για να... βγάλουν φωτογραφία μαζί τους.

Το φρικιαστικό έθιμο δεν τελειώνει εκεί, καθώς οι ίδιοι φροντίζουν τις μούμιες, βάζοντας τους περούκες, νέα ρούχα, γυαλιά ακόμη και τσιγάρα στο στόμα έτσι ώστε να κρατήσουν «ζωντανή» την ανάμνησή τους.

«Είναι ο δικός μας τρόπος να σεβόμαστε τους νεκρούς. Δεν υπάρχει πένθος, είναι μία γιορτή επειδή ουσιαστικά επανασυνδεόμαστε μαζί τους», είπε ένας χωρικός.

Μετά την γιορτή, τις φωτογραφίες και την προετοιμασία των νεκρών, οι χωρικοί θυσιάζουν βουβάλια και γουρούνια προς τιμήν τους.

Κανείς δεν ξέρεις πότε και πως ξεκίνησε το συγκεκριμένο τελετουργικό για τους κατοίκους του Σουάγουέσι, αλλά πρέπει να είναι μία πολύ παλιά παράδοση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση