ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αν δεν έχεις αυτό το χάρισμα, δε θα κάνεις ποτέ μεγάλη καριέρα

Δύο πετυχημένοι διευθυντές αποκαλύπτουν τι χρειάζεται

Δυο πετυχημένα μεγαλοστελέχη είναι εδώ για να μας πουν τι ακριβώς χρειάζεσαι για να χτίσεις μια επαγγελματική καριέρα που να την κοιτάς και να τη ζηλεύεις.

Και δεν έχει να κάνει με εφόδια και προσόντα, τίτλους και καλά βιογραφικά. Κάθε άλλο! Γιατί ένα μόνο χαρακτηριστικό χρειάζεσαι, την επιμονή.

Αυτό μας αποκαλύπτει ο Sam Meenasian, εκτελεστικός διευθυντής της μεγάλης αμερικανικής ασφαλιστικής USA Business Insurance, πως η επιμονή είναι το Νο 1 στοιχείο, αυτό στο οποίο υποκλίνονται όλα τα άλλα.

Ο Meenasian εξομολογείται πως πέρασε 12 δύσκολα χρόνια για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα, σε έναν ακραία ανταγωνιστικό μάλιστα κλάδο: «Ξεκίνησα με μικρές πωλήσεις ασφαλειών, έστελνα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων στους τοπικούς πελάτες, έχω ζήσει τη μετάβαση των ασφαλειών που ξεκίνησε από πωλήσεις πόρτα την πόρτα και φυλλάδια στα αυτοκίνητα, ελπίζοντας να δεχτείς ένα τηλέφωνο από τις εκατοντάδες φυλλάδια που είχες μοιράσει».

Και ήταν τελικά η επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια που τον έκανε να συνεχίζει. Αυτή τον έκανε να αντέχει τις δυσκολίες και του άλλαξε τελικά τη ζωή: «Μετά την πάλη μου όλα αυτά τα χρόνια και την εργασία με τον βασικό μισθό, σήμερα έχω μια πετυχημένη ασφαλιστική εταιρία».

Ένα αντίστοιχο μάθημα έχει και η Surya Kant, πρόεδρος των τμημάτων Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης της ινδικής πολυεθνικής Tata Consultancy Services. Διέγραψε κι εκείνη μια παρόμοια πορεία που έμοιαζε για πολλά χρόνια βαλτωμένη, αποκόμισε ωστόσο πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες, όπως το να γνωρίσει αρκετές πλευρές των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

«Ξεκίνησα από τη βάση του τοτέμ εδώ στην TCS και ξέμεινα στην ίδια εταιρία όλη μου την ενήλικη ζωή», λέει για την πορεία της στην πολυεθνική, «μπορεί να μου πήρε πολύ χρόνο, πέτυχα όμως τον στόχο μου να γίνω ηγέτης σε μια εταιρία που αγαπώ»…

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X