ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιματοκύλισμα στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 235 οι νεκροί από έκρηξη και πυροβολισμούς (Pics)

Εκατοντάδες οι τραυματίες

Τουλάχιστον 235 είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο τέμενος Αλ Ράουντα στο βόρειο Σινά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος κοντά σε τέμενος, στο οποίο βρίσκονταν πολλοί πιστοί, δεδομένου ότι η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για δεκάδες θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παράλληλα με την έκρηξη οι δράστες άνοιξαν και πυρ εναντίον του πλήθους, που βρισκόταν στο τέμενος Αλ Ραουντά στο χωριό Μπιρ αλ Αμπέντ, δυτικά της πόλης Αρίς, στο βόρειο Σινά.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Άμεσα οι αιγυπτιακές Αρχές έκλεισαν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο είχε ανοίξει μόλις πρόσφατα.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της ασφάλειας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος.

Λάβρος ο Σίσι

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με "σφοδρότητα" μετά την επίθεση σήμερα εναντίον ενός τεμένους που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 235 ανθρώπους στο βόρειο Σινά.

"Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα (απαντώντας) με πυγμή πολύ σύντομα" δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Πηγή: cnn.gr/ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X