ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Συρία

Επικίνδυνο να εξαχθούν από τώρα συμπεράσματα για την επίθεση με χημικά

Επικίνδυνη χαρακτήρισε το Κρεμλίνο την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν από τη διεξαγωγή μιας έρευνας για τη φερόμενη χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στη Συρία, την οποία ακολούθησαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης του καθεστώτος.

«Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία έρευνα για το θέμα αυτό. Χωρίς επαλήθευση, χωρίς έρευνα, η εξαγωγή συμπερασμάτων δεν θα ήταν σωστή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι απαραίτητο να διασαφηνιστεί με πολύ λεπτομερή τρόπο αυτό που συνέβη στην Ντούμα. Χωρίς πληροφορίες, η εξαγωγή συμπερασμάτων θα ήταν επικίνδυνη», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Σκληρές εικόνες: Παιδιά προσπαθούν να ανασάνουν μετά από φερόμενη χημική επίθεση στην Συρία (Vids)

«Η κατάσταση είναι πραγματικά τεταμένη. Ακούμε ανακοινώσεις αρκετά απειλητικές και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση και ότι τρίτες χώρες δεν θα επιτρέψουν να υπάρξουν ενέργειες που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Συρία, η οποία είναι ήδη αρκετά εύθραυστη και χωρίς αυτές», συνέχισε ο Πεσκόφ.

Το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι σύμμαχοί του κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικά πλήγματα σε στρατιωτική βάση των κυβερνητικών δυνάμεων στο κέντρο της Συρίας έπειτα από τη φερόμενη χημική επίθεση εναντίον της ανταρτοκρατούμενης πόλης Ντούμα κοντά στη Δαμασκό.

Το Παρίσι και η Ουάσινγκτον απείλησαν το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ με μια «ισχυρή αντίδραση» αφού επιβεβαιώσουν «ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα» το Σάββατο.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X