ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αίγυπτος: Σε φυλακή όπου οι κρατούμενοι «ξυλοκοπούνται και ζουν με κατσαρίδες» η 33χρονη Βρετανίδα!

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα της

Δεν της έχουμε μιλήσει από την ημέρα που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή, λέει η αδερφή της - Τι αποκαλύπτει για την φυλακή Αλ Κανατέρ πρώην κρατούμενος

Η δραματική περιπέτεια της 33χρονης Βρετανίδας Λόρα Πλάμερ στις αιγυπτιακές φυλακές φαίνεται πως δεν έχει τέλος, καθώς όπως έμαθε η οικογένειά της την περασμένη Κυριακή, μεταφέρθηκε σε μια από τις χειρότερες φυλακές της χώρας, στο Κάιρο.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση την επομένη των Χριστουγέννων, καθώς κρίθηκε ένοχη για παράνομη εισαγωγή παυσίπονων στη χώρα. Στις αποσκευές της, τον περασμένο Οκτώβριο όταν και έφτασε σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας για να κάνει ολιγοήμερες διακοπές με τον Αιγύπτιο φίλο της, εντοπίστηκαν 290 χάπια που είναι παράνομα στην χώρα. Εκτοτε κρατείται, ενώ
αμέσως μετά την καταδίκη της μεταφέρθηκε από το Κάιρο προς τις φυλακές Κένα, κοντά στο Λούξορ. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Αιγύπτου και από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την τύχη της, παρακαλώντας τις αιγυπτιακές αρχές να την μεταφέρουν πίσω στο Κάιρο, κοντά στην πρεσβεία, ώστε να μπορεί να δέχεται επισκέψεις.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η Πλάμερ δεν έφτασε ποτέ στην Κένα. Όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε κρατούμενη στα κελιά αστυνομικού τμήματος στην Ερυθρά Θάλασσα και τελικά την περασμένη Κυριακή, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη της, επέστρεψε στο Κάιρο.

Η είδηση όμως όχι μόνο δεν ικανοποίησε την οικογένειά της, αλλά ενέτεινε την ανησυχία της. Όπως λέει η αδερφή της στην βρετανική εφημερίδα The Sun, κανείς τους δεν έχει καν μιλήσει με την Λόρα όλο αυτό το διάστημα. Δεδομένης της εικόνας της στην δίκη, όπου είχε συναντηθεί με την μητέρα τους, φοβούνται πάρα πολύ τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική της υγεία. Τότε, είχε εμφανιστεί εξαντλημένη, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια. Είχε σημάδια από τσιμπήματα και εξανθήματα σε όλο της το πρόσωπο, ενώ τα μαλλιά της είχαν πέσει και τα δόντια της είχαν κιτρινίσει. Μόλις άκουσε την καταδίκη της φώναζε πως «έχει γίνει λάθος», αρνούμενη να το πιστέψει, ενώ οι κραυγές της ακούγονταν έως ότου την πάρουν μακριά οι φρουροί.

«Στην Αλ Κανατέρ οι κρατούμενοι ξυλοκοπούνται και ζουν με κατσαρίδες»

Η μαρτυρία του 45χρονου βρετανού Πιτ Φάρμερ για την φυλακή Αλ Κανατέρ, όπου μεταφέρθηκε η Λόρα Πλάμερ την περασμένη Κυριακή, καταρακώνει ακόμα περισσότερο την οικογένεια και τους φίλους της. «Ήμασταν 30 άτομα σε ένα μικροσκοπικό κελί, μοιραζόμασταν μια ντουζιέρα και για τουαλέτα είχαμε μια τρύπα στο πάτωμα», λέει ο DJ που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο ίδιος, κατορθώντας να βρει λαθραία ένα κινητό μέσα στη φυλακή, τράβηξε φωτογραφίες από τις συνθήκες που επικρατούν. «Κανείς δεν αξίζει τέτοια ποινή. Είμαι άντρας και μόλις ξεμπέρδεψα με την καταδίκη μου. Για μια γυναίκα... η καρδιά μου ματώνει γι' αυτήν», λέει στην Sun. «Οι συνθήκες είναι απολύτως τρομακτικές. Αρρώστιες, κατσαρίδες, κοριοί και έντομα παντού. Όλοι είναι πολύ βίαιοι, οι κρατούμενοι ξυλοκοπούνται και είδα με τα μάτια μου να χτυπούν ανθρώπους που στέκονταν στη σειρά στα απόκρυφά τους με καμουτσίκια για βόδια», είναι η περιγραφή του για όσα φρικτά έζησε.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X