ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

18 νέα δρομολόγια για την Aegean

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης τόσο του πτητικού της προγράμματος όσο και του στόλου της έχει εισέλθει η εταιρεία

Σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης τόσο του πτητικού της προγράμματος όσο και του στόλου της έχει εισέλθει η Aegean η οποία ανακοίνωσε το άνοιγμα 18 νέων δρομολογίων, που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της Αθήνας το ερχόμενο καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επεξεργάζεται την ανανέωση του κορμού του στόλου της σε βάθος 15-17 ετών.

Εχει ήδη ξεκινήσει ενδελεχής διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών της Boeing και της Airbus, οι οποίες από την πλευρά τους κονταροχτυπιούνται προκειμένου να «κερδίσουν» τη νέα παραγγελία της Aegean, ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία προγραμματίζει την προμήθεια 45-60 αεροσκαφών, τα οποία θα έρθουν να συμπληρώσουν και να αντικαταστήσουν τα σημερινά 46 Airbus A320, τα οποία από το 2018 θα είναι 48. Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπει περίπου ένα με δύο αεροσκάφη τον χρόνο μέχρι το 2025. Στόχος είναι οι πρώτες αφίξεις νέων αεροσκαφών να ξεκινήσουν στα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020.

Μπορεί το γεγονός ότι ο σημερινός στόλος της Aegean να αποτελείται αποκλειστικά σχεδόν από Airbus και να καθιστά τους Γαλλογερμανούς επικρατέστερους, ωστόσο κύκλοι της εταιρείας έχουν επισημάνει ότι «και στο παρελθόν αλλάξαμε κατασκευαστή γιατί κρίναμε ότι αυτό μας συνέφερε» αφήνοντας ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Με αυτό τον τρόπο ρίχνει λάδι στη φωτιά της μάχης των δύο μεγάλων κατασκευαστών, αναγκάζοντας τις εταιρείες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να καταθέσουν τις καλύτερες δυνατές προσφορές, με τους ευνοϊκότερους όρους, προσφέροντας τα λιγότερο ενεργοβόρα αεροσκάφη.

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε διάφορους παράγοντες, όπως τα χαρακτηριστικά του, το marketing ασχολείται με το τι είναι αυτό που πρέπει να προσφέρει ένα αεροπλάνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή τους επιβάτες, καθώς και τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτ. Βασιλάκης. Δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στη διαχείριση του περιορισμού του κόστους λειτουργίας από τα αεροπλάνα. Πρόκειται άλλωστε για ένα σημείο ανταγωνισμού των δύο μεγάλων εταιρειών, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην κατασκευή αεροσκαφών με όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Με όπλο τον στόλο της, το επόμενο θέρος η Aegean θα δραστηριοποιείται σε ένα δίκτυο 153 προορισμών, σε 44 χώρες διαθέτοντας 16,6 εκατ. θέσεις, ενισχυμένες κατά 700.000 θέσεις σε σχέση με το 2017. Το ερχόμενο καλοκαίρι, η εταιρεία θα επιχειρεί με 3 νέα αεροσκάφη (2 καινούργια και ένα το οποίο θα μεταφέρει στην Αθήνα από την Κύπρο).

Η ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας προσφέρει το 2018 αυξημένη προσβασιμότητα, σε βασικές αγορές που αποτελούν κύριες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2018 προστίθενται 18 νέα δρομολόγια που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της Αθήνας (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα - Μόσχα, Σαντορίνη - Τελ Αβίβ, Μύκονος - Τελ Αβίβ, Μύκονος - Βηρυτός, Ρόδος - Λυών, Ρόδος - Βηρυτός, Ηράκλειο - Βηρυτός). Η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X