ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αντέγραψαν την ίδια εργασία

Αποκλείστηκαν από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Την ίδια εργασία αντέγραψαν και παρέδωσαν τον Ιούνιο 106 φοιτητές στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης όπως και η ΠΑΣΠ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή» Eλλάδος.

Η ΔΑΠ ζήτησε την άρση της ποινής, αφού «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους και μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος «άδειασε» την ΔΑΠ λέγοντας ότι «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους μας, σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις όμως πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή άφεσης αμαρτιών σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας.»

Οι φοιτητές, σύμφωνα με την εφημερίδα, αντέγραψαν την εργασία, πιθανότατα καταβάλλοντας αντίτιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X