ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα απειλή Ακάρ: Το τίμημα των προκλήσεων θα είναι βαρύ

«Όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους»

Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, διαφορετικά το τίμημα θα είναι βαρύ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους.

Σε δηλώσεις του από το Αφγανιστάν, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της "γαλάζιας πατρίδας" 462 χιλιομέτρων και ότι γι αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. “Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο από τα δικαιώματά μας” ανέφερε, προσθέτοντας ότι θέλει να επαναλάβει πως δεν θα επιτρέψουν “τετελεσμένα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και την ‘τδβκ’” και ότι καμιά απόφαση στην οποία δεν συμμετέχουν οι ίδιοι δεν έχει ελπίδες επιβίωσης.

“Εμείς είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, της φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας. Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, ήρεμης, μέσα σε ευημερία διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εδώ, αλλά πέρα από αυτό όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιο και να είναι το τίμημα δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ και πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους. Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις διαφορετικά πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το τίμημα γι` αυτό θα είναι βαρύ. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι` αυτό. Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο του έθνους και της χώρας μας θα γίνει ό,τι πρέπει όταν φτάσει η ώρα και η στιγμή" είπε.

Πρόσθεσε πως "δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι προκλήσεις κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, δεν πρέπει να γίνονται λάθος λογαριασμοί γι` αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξουν πουθενά, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν τίποτα. Όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους, δεν πρέπει να είναι η αιτία για περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς και σοβαρές μας συμβουλές στους συνομιλητές μας. Επομένως δεν ωφελεί κανέναν η αύξηση της έντασης. Θέλω για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι είναι προς όφελος της χώρα μας όλοι να αποφύγουν την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X