ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένας Κομάντο - Βασιλιάς στην Κύπρο (vid)

Είναι ετοιμοπόλεμος και κάθε μέρα προπονείται σκληρά με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων

Ο Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας δεν μοιάζει με κανέναν βασιλιά που έχετε δει ως τώρα. Σκληρός και μάχιμος, είναι αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της χώρας και ορκισμένος να δώσει τέλος στον παραλογισμό του Ισλαμικού Κράτους

Μετά την αποτρόπαιη θανάτωση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές που κυριολεκτικά τον έκαψαν ζωντανό, ο βασιλιάς Αμπντάλα διέταξε την εκτέλεση των τζιχαντιστών κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και της Σαγίντα αλ Ρισάβι, της αποτυχημένης «μαύρης χήρας» καμικάζι, που η ISIS ήθελε διακαώς να επιστραφεί στη χώρα της το 2015

Ο συγκεκριμένος βασιλιάς, σε αντίθεση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα, δε δίνει απλώς εντολές από την ασφάλεια του παλατιού του, αλλά είναι ετοιμοπόλεμος και κάθε μέρα προπονείται σκληρά με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων, των οποίων είναι και επικεφαλής.

Γνωστός και ως «πολεμιστής βασιλιάς», ο 55χρονος Αμπντάλα, μετράει τουλάχιστον 37 χρόνια ενεργής υπηρεσίας στις γραμμές των ειδικών δυνάμεων του Ιορδανικού Στρατού.

Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, εντάχθηκε στη βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στο Σάντχαρστ το 1980 και έγινε επίλεκτος πιλότος ελικοπτέρων επίθεσης Cobra.

Τον Νοέμβριο του 1993, ο -τότε πρίγκιπας ακόμα- Αμπντάλα έγινε διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων της Ιορδανίας και μέσα σε τρία μόνο χρόνια, μετέτρεψε την τότε μικρή μονάδα στη σημερινή επίλεκτη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM), αναμφισβήτητα ο καλύτερος στρατός στη Μέση Ανατολή.

Ως επικεφαλής της συνταγματικής μοναρχίας, ο Αμπντάλα κατέχει σημαντική ισχύ στη χώρα του. Μάλιστα τα μέλη του Κογκρέσου ζήτησαν για αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το βασίλειο της Ιορδανίας και επί του παρόντος, οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ιορδανία 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια.

Πηγή: Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X