ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπουργός Μεταφορών: Υπάρχει κι άλλη αεροπορική με προβλήματα;

«Όλες παρακολουθούνται»

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί το ξαφνικό, για πολλούς, κλείσιμο της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου, το βράδυ της Τετάρτης. Ένα καίριο ερώτημα, είναι το εάν υπάρχουν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με παρόμοια σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που οδήγησαν την Cobalt στο κλείσιμο.

Επίσης, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η Cobalt είναι η τρίτη αεροπορική εταιρεία που βάζει λουκέτο στην Κύπρο, μετά τις δύο κρατικές, Κυπριακές Αερογραμμές και Eurocypria, που οδήγησαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ανεργία. Πολλοί από αυτούς απορροφήθηκαν από την Cobalt, ωστόσο βρίσκονται ξανά στην δυσάρεστη θέση, να δηλώνουν άνεργοι.

Ερωτηθείσα, στο πλαίσιο δηλώσεών της στα ΜΜΕ, αν η εταιρεία είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος απάντησε ότι είχαν απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως μια εταιρεία δεν μπορεί να παίρνει κρατική ενίσχυση και αυτό είναι παράνομο με βάση το κοινοτικό κεκτημένο.


Πελάτες Cobalt: Επιστροφές χρημάτων από Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Αναστασιάδου είπε πως σε θέμα ασφάλειας η εταιρεία δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει και άλλη εταιρεία με παρόμοια προβλήματα είπε πως όλες οι εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο παρακολουθούνται και πως δεν νομίζει να αντιμετωπίζει κάποια εταιρεία αυτού του είδους το πρόβλημα.


Επιβάτες Cobalt: Τα τηλέφωνα εξυπηρέτησης


Για τις άλλες εταιρείες είπε ακόμη πως "μέχρι στιγμής είναι σε καλή κατάσταση για αυτό και λειτουργούν. Εάν υπάρξει πρόβλημα παρόμοιου τύπου θα επιληφθούμε", υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Υπουργός Μεταφορών είπε πως το Υπουργείο παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση των εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο επί συνεχούς βάσεως, τόσο τα επίπεδα ασφάλειας, όσο και την οικονομική τους κατάσταση. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X