ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση ΧΥΤΥ - ΧΥΤΑ: Τους «καίει» η μαρτυρία της Παντελίτσας Μάππουρα

Για εικονικά τιμολόγια έκανε λόγο η Λογίστρια στην Εταιρεία Helector Cyprus

Για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδίδονταν με σκοπό να καλύψουν το έλλειμμα που παρουσιαζόταν στα βιβλία της εταιρείας σε κάποιο ταμείο, έκανε λόγο σήμερα η μάρτυρας Παντελίτσα Μάππουρα, Λογίστρια στην Εταιρεία Helector Cyprus.
Με την κατάθεση της κ. Μάππουρα συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Η μάρτυρας διάβασε και υιοθέτησε ενώπιον του δικαστηρίου την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 04/03/2016.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της, η κ. Μάππουρα κατά το 2008 έλαβε κάποια τιμολόγια, τα οποία δεν θυμάται τι αφορούσαν, από την προϊσταμένη της για να τα καταχωρήσει, τα οποία όπως σημείωσε διαπίστωσε πως ήταν ήδη καταχωρημένα.

«Όταν της το είπα», ανέφερε, «μου είπε να προχωρήσω κανονικά με τις εγγραφές, γιατί υπήρχε ελλειμματικό ταμείο στα βιβλία της εταιρείας και ήθελαν να ισοζυγίσουν τα βιβλία».

Πρόσθεσε ακόμα ότι όταν έκλειναν τα βιβλία το 2009 διαπίστωσαν ξανά ελλειμματικό ταμείο και τότε η ίδια ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή και νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρείας στην Κύπρο από το 2010 και μετά, Ιωάννη Κοκότση, ο οποίος τότε εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, ότι υπάρχει ταμείο Διευθυντή, το οποίο προηγουμένως χειριζόταν ο τότε Διευθυντής Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ήταν ελλειμματικό.

Η μάρτυρας πρόσθεσε πως ο κ. Κοκότσης δεν τις έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, ενώ επιπλέον ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πως έκλεισαν τα βιβλία τελικά για το έτος 2009.

Συνεχίζοντας η κ. Μάππουρα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2010 και 2011 κατόπιν οδηγιών του κ. Κοκότση εξέδωσαν επιταγές επ’ ονόματι της ή της γραμματέως της εταιρείας Helector Cyprus, Σκεύης Πρωτοπαπά, για διάφορα ποσά τα οποία εισέπραξαν και έδωσαν τα χρήματα στον κ. Κοκότση.

«Συνεπεία αυτού», είπε, «τα βιβλία μας παρουσίαζαν έλλειμμα και με οδηγίες του Κοκότση έτυχε να εκδώσω εικονικά τιμολόγια για να καλύψουμε το έλλειμμα. Μερικά από αυτά που θυμάμαι ήταν 2-3 τιμολόγια με το όνομα του πατέρα μου Κυρίακου Μάππουρα, δύο τιμολόγια στο όνομα του κουμπάρου μου Αντώνη Αλεξάνδρου και κάποια άλλα τα οποία τώρα δεν θυμάμαι».

Επίσης, η μάρτυρας διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι ούτε ο πατέρας της αλλά ούτε και ο κουμπάρος της γνώριζαν γι’ αυτά τα τιμολόγια, για να σημειώσει ότι και ο συνάδελφος της Μιχαήλ Μιχαήλ στην Πάφο εξ’ όσων γνωρίζει εξέδιδε και αυτός εικονικά τιμολόγια.

Στο μεταξύ, η μάρτυρας ανέφερε ότι για τα εικονικά τιμολόγια που της ζητήθηκε να εκδώσει δεν έχει λάβει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή οτιδήποτε άλλο, αναφέροντας ότι η ίδια ακολουθούσε οδηγίες της Διεύθυνσης.

Όπως συμπλήρωσε η ίδια εξέδωσε εικονικά τιμολόγια κατά τα έτη 2010-2012.

Επίσης, στην κατάθεση της αναφέρει πως τον πρώην Δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, δεν τον γνωρίζει προσωπικά, αλλά μόνο από την τηλεόραση, καθώς επίσης δεν γνωρίζει ούτε τον πρώην οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Πάφου, Δημήτρη Πατσαλίδη, διευκρινίζοντας ότι έτυχε μια φορά να μιλήσει μαζί του από το τηλέφωνο για τις τιμολογήσεις της Κοινοπραξίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 9:00 το πρωί.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οι Δημήτρης Πατσαλίδης (πρώην Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου), Μιχάλης Πάντης (Δημόσιος Υπάλληλος), Αντώνιος Κουρουζίδης (Συνταξιούχος), Ανδρέας Λουρουτζιάτης (πρώην Δήμαρχος Λάρνακας), Γεώργιος Κουλλαπής (Συνταξιούχος), Νικόλας Κουλλαπής (Ιατρός), Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία), Θεοφάνης Λώλος (Χημικός Μηχανικός), Helector Cyprus Ltd και N.E MIDORIACO LTD, ενώ έχουν ήδη καταδικαστεί, μετά από παραδοχή, οι Σάββας Βέργας (διετής φυλάκιση), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (18 μήνες με αναστολή), Χριστάκης Πέτρου (10 μήνες με αναστολή), Ιμάντ Μπακλέ (10 μήνες με αναστολή) και Ευτύχιος Μαληκκίδης (δεκαπεντάμηνη φυλάκιση).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X