ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση ναρκωτικών: Παραδέχτηκε ενοχή ο 26χρονος στις δέκα κατηγορίες

Με φόντο την απόπειρα φόνου εναντίον του Ροδοθέου

Παραδοχή στις δέκα από τις έντεκα συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει μαζί με τον αδελφό του για υπόθεση κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών, απάντησε σήμερα ο 26χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος είναι κατηγορούμενος και στην υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Ο 26χρονος απάντησε μη παραδοχή μόνο στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ενώ ο 24χρονος αδελφός δεν παραδέχτηκε καμία από τις έντεκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 27 και 28 Μαρτίου, στις 9 το πρωί. Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ενώ ο αδελφός του θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε χθες εκ νέου ενώπιον του του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου παραδέχτηκε τη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή σε σχέση με την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, τούς παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν τη τιμωρία.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος εξέφρασε την πρόθεσή του στις αρμόδιες αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση. Τόσο χθες όσο και σήμερα ο 26χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου κατηγορούμενος είναι επίσης και 37χρονος από την Παλαιστίνη. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του 37χρονου ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό, προτού ο πελάτης του απαντήσει στις εις βάρος του κατηγορίες. Ο ίδιος επιφύλαξε επίσης το δικαίωμα του για έγερση ένστασης στην κράτηση του 37χρονου.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε στη Παλλουριώτισσα και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του.

Το δικαστήριο όρισε την 29η Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, για απάντηση του 37χρονου στις κατηγορίες και επιβολή ποινής στον 26χρονο στην κατηγορία που παραδέχθηκε. Ενέκρινε, επίσης, αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως ο 37χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 29/1 λόγω του ορατού κινδύνου φυγοδικίας που υπάρχει σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος και της ορατής πιθανότητας καταδίκης.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε χθες στο δικαστήριο μέρος του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων της κατάθεσης του Νίκου Ροδοθέου και της θεληματικής κατάθεσης του 26χρονου, στην οποία κάνει λόγο για οδηγίες που είχε λάβει από τον Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστό ως Σήφη, που καταζητείται από την Αστυνομία για την ίδια υπόθεση.

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 χρόνων από τη Λευκωσία, συνελήφθη στα κατεχόμενα και τελεί υπό επταήμερη κράτηση. Ο 40χρονος εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και 100 σφαίρες.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ήταν 33χρονος Ε/κ, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών και αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X