ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Δημοτικού Γραμματέα: Το βίντεο του Μέγκα έφερε αναβολή

Επόμενη δικάσιμος στις 13/12

Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας που διεξάγεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως η υπόθεση συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης Τον «εφιάλτη» έζησε μαθητής δημοτικού - Κακοποιήθηκε σεξουαλικά στις σχολικές τουαλέτες

Το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να προβληθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου βίντεο το οποίο, ανέφερε, ότι είχε εξασφαλίσει από το κανάλι Μέγκα. Το βίντεο σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου παρουσίαζε δηλώσεις του τέως Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη του Υπουργού Εμπορίου και κάποιου άλλου προσώπου, όπως είπε, και είχε μαγνητοσκοπηθεί στις 08.09.2015, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία το άτομο που κατήγγειλε την υπόθεση, φέρεται να είχε δώσει στον κατηγορούμενο ποσό 30.000 ευρώ. Η κινηματογραφική λήψη σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης είχε γίνει μετά από Συνεδρία της Βουλής όπου είχε συζητηθεί το θέμα της μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών από τον Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας.

Η κατηγορούσα αρχή, που ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης διότι όπως είπε, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία λήψης των πλάνων. Επίσης ανέφερε, ότι το USB με τα πλάνα που παρουσίασε η Κατηγορούσα Αρχή, δεν συνοδευόταν από επιστολή του καναλιού Μέγκα, στην οποία να επιβεβαιώνεται η ημερομηνία λήψης των πλάνων. Ως εκ τούτου, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αιτούμενη αναβολή, «χρειάζεται χρόνος για να διερευνηθεί το θέμα από τον ανακριτή της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης Ένας υπόκοσμος με αμύθητα πλούτη – Έντονος ο Αρχηγός

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και όρισε την υπόθεση για τις 13 και 18 Δεκεμβρίου.

Ο τελών υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία ποσό για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζι. Το Κακουργιοδικείο έχει ήδη αποφανθεί ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X