ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ήρθα εδώ για να πω ό,τι θυμάμαι και να πούμε την αλήθεια»

Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο τέως Αντιδήμαρχος Πέτρος Χριστοδούλου στην υπόθεση Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία στην οποία ο Λευτέρης Εμπεδοκλής, Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας, κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Πέτρος Χριστοδούλου, τέως Αντιδήμαρχος και εκτελών χρέη Δημάρχου κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Διαβάζοντας ενώπιον του Δικαστηρίου την κατάθεσή του στην Αστυνομία για την υπόθεση, ο κ. Χριστοδούλου είπε μεταξύ άλλων ότι στις 20/5/2016 μετέβησαν στο γραφείο του ο επιχειρηματίας Θεοδόσης Χρυσοστόμου με ακόμα ένα άτομο, αναζητώντας τον Δημοτικό Γραμματέα, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του ύστερα από λίγα λεπτά.

Πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματίας ζήτησε να μάθει κατά πόσον ο Δήμος είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον του με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικώς με τον Δημοτικό Μηχανικό Ανδρέα Καρακατσάνη, ο οποίος την πρώτη φορά απάντησε αρνητικά. Ωστόσο τη δεύτερη φορά και μετά που ο επιχειρηματίας είχε υποδείξει την κλήση που πήρε από το Δικαστήριο και αφορούσε την παράνομη σιδηροκατασκευή του εστιατορίου του, ο κ. Καρακατσάνης επιβεβαίωσε ότι είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.

Στην κατάθεσή του ο τέως Αντιδήμαρχος ανέφερε πως σε κάποια στιγμή βγήκε στο μπαλκόνι του γραφείου του με το άλλο άτομο για να καπνίσει, αφήνοντας μόνους τον επιχειρηματία με τον Δημοτικό Γραμματέα και όταν "μπήκαμε πίσω στο γραφείο ο κατηγορούμενος είπε στον Θεοδόση Χρυσοστόμου "να πας στο Δικαστήριο και όταν τελειώσεις να έρθεις εδώ να δούμε τι θα κάνουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως δεν κάλεσε ο ίδιος τον Δημοτικό Γραμματέα στη συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία στις 20/5/2016 και ότι «ήρθε στο γραφείο μου σχεδόν ταυτόχρονα με τον κ. Χρυσοστόμου».

Ερωτηθείς για το θέμα των παρανομιών του εστιατορίου, ο Πέτρος Χριστοδούλου είπε ότι αυτές ήταν αρκετές, ότι σε κάποια στιγμή ανέφερε στον επιχειρηματία πως «αν δεν σας πήραμε Δικαστήριο μέχρι τώρα, κακώς δεν σας πήραμε» και σημείωσε ότι το 2012 είχε ζητήσει τη λήψη ανασταλτικών μέτρων εναντίον των ενοικιαστών του υποστατικού για τις παρανομίες.

Ανέφερε ακόμα ότι η ποινική δίωξη για την παράνομη σιδηροκατασκευή του εστιατορίου είχε υπογραφεί από τον Δημοτικό Μηχανικό μετά από παροτρύνσεις του τότε Δημάρχου Ανδρέα Λορουτζιάτη και του ιδίου. Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως η στάση του κατηγορούμενου προς το πρόσωπο του επιχειρηματία ήταν βοηθητική, εξηγώντας πως ήθελε να τον βοηθήσει με τις παρανομίες που υπήρχαν στο εστιατόριο.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στο θέμα της Πολεοδομικής Αμνηστίας που είχε τότε εξαγγείλει το Υπουργείο Εσωτερικών και είπε πως ενώ μπορούσε να βοηθηθεί ο επιχειρηματίας, τελικά δεν έγινε τίποτε.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο μάρτυρας είπε πως «ο Δημοτικός Γραμματέας λαμβάνει τις εκθέσεις από όλες τις Υπηρεσίες του Δημαρχείου, εκφράζει τις απόψεις του και στη συνέχεια μεταφέρονται στον Δήμαρχο, εκτός εάν ο Δήμαρχος έχει ιδίαν άποψη και προχωρήσει μόνος του, χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις του Δημοτικού Γραμματέα».

Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις του συνηγόρου για τη συνάντηση της 20ης Μαϊου 2016, ο μάρτυρας είπε πως «ήρθα εδώ για να πω ό,τι θυμάμαι και να πούμε την αλήθεια».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την 1η Αυγούστου με νέους μάρτυρες κατηγορίας, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X