ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση τα αδέλφια ΕΠΥ για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό

Σε ενδελεχή έρευνα πρόσφατων και παλαιότερων υποθέσεων απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που δεν είχαν εξιχνιαστεί, προχωρούν οι αστυνομικοί ανακριτές στο ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς νέα στοιχεία και νέες μαρτυρίες φωτογραφίζουν ως κύριο ύποπτο τον 44χρονο ΕΠΥ, που είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, για δυο αρχικά υποθέσεις.

Το διάταγμα κράτησης του 44χρονου ανανεώθηκε σήμερα για οκτώ μέρες, αλλά αυτή τη φορά σε σχέση με έξι υποθέσεις βομβιστικών υποθέσεων, ενώ υπό τριήμερη κράτηση τέθηκε ο 40χρονος, επίσης ΕΠΥ, αδελφός του 1ου υπόπτου, για εμπλοκή του σε μια εκ των υποθέσεων.

Τα δυο αδέλφια φέρεται να εμπλέκονται μαζί στην παλαιότερη υπόθεση που διερευνάται και που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο ταγματάρχη της Ομάδας Ασφαλείας Στρατοπέδων, που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 2014, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 40χρονος φέρεται να εκστόμισε τότε απειλές κατά του ταγματάρχη, αναφέροντας πως θα έλεγε στον αδελφό του να τοποθετήσει βόμβα, λόγω κάποιων διαφορών που είχαν. Ο παραπονούμενος δεν είχε ωστόσο αναφέρει οτιδήποτε στην κατάθεση που έδωσε το 2014 στην Αστυνομία, κάτι που έπραξε τελικά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις έρευνες που άρχισαν για ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Όπως εξήγησε, απέφυγε να πει οτιδήποτε τότε, καθώς φοβόταν πως θα του έκαναν ξανά κακό, αλλά και γιατί ο 40χρονος ήταν ευνοούμενος του τότε Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού, αφορούν εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο όχημα 45χρονου, στις 7 Ιουνίου 2015, σε μπυραρία, στις 16 Οκτωβρίου 2016, στο "Bingo Αναγέννησης Γερμασόγειας", την 1η Αυγούστου 2017 και στα οχήματα 57χρονης και 25χρονης, στις 23 και 26 Σεπτεμβρίου 2017, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως το γενετικό υλικό του 44χρονου έχει ταυτιστεί με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε ριφθεί στη οικία της 57χρονης και ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη, με αποτέλεσμα ο δράστης να επιστρέψει με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο τοποθέτησε στο όχημα της. Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη βομβιστική επίθεση κατά της 25χρονης δικηγόρου, όπου ο δράστης πυροδότησε δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς ο πρώτος δεν εξερράγη.

Και οι δυο ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Για τις δυο υποθέσεις που είχε αρχικά συλληφθεί ο 44χρονος, της έκρηξης βόμβας σε μπυραρία και στο όχημα της 57χρονης, τελούν επίσης υπό τετραήμερη κράτηση δυο πρόσωπα ηλικίας 35 και 32 ετών, τα οποία επίσης αρνούνται εμπλοκή.

Ο 35χρονος είχε καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να συνομιλεί με τον 44χρονο ΕΠΥ στο χώρο στάθμευσης του νυχτερινού κέντρου όπου εργαζόταν ο δεύτερος, λίγη ώρα πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα της 57χρονης. Επέβαινε δε σε μοτοσικλέτα ίδιου τύπου και χρώματος με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στις δυο εγκληματικές ενέργειες και η οποία είναι ιδιοκτησίας του 32χρονου. Από τα κλειστά κυκλώματα έχει επίσης διαπιστωθεί ότι σε άλλες περιπτώσεις ο δράστης επέβαινε σε διαφορετικού τύπου μοτοσικλέτα η οποία ομοιάζει με την μοτοσικλέτα που ανήκει στον 44χρονο ΕΠΥ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό για διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών που δεν αποκλείεται να αφορούν κύκλωμα που δρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X