ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση οι δύο για την απόπειρα ληστείας τράπεζας στην Πάφο

Το αυτοκίνητο τους εντοπίστηκε τυλιγμένο στις φλόγες έξω από νηπιαγωγείο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα τα δύο πρόσωπα ηλικίας 31χρόνων, κάτοικοι Πάφου που συνελήφθησαν χθες στις 19:17 και 19:38 αντίστοιχα για την απόπειρα ληστείας τράπεζας που διενεργήθηκε χθες προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Δικαστήριο διέταξε την τετραήμερη προσωποκράτηση τους προς διευκόλυνση των ανακρίσεων όπως είχε αιτηθεί και η Αστυνομία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο 31χρονων δεν έφερε ένσταση για την τετραήμερη προσωποκράτηση των δύο υπόπτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ανακρινόμενοι οι δύο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

Όλα τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν χθες από την σκηνή, από τις ανακριτικές αρχές έχουν αποσταλεί για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι δύο 31χρονοι πρόκειται για άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει κατά επανάληψη την Αστυνομία και εντόπισαν αστυνομικοί να βρίσκονται σε όχημα χωρίς πινακίδες εγγραφής και στην κατοχή τους μετά από έρευνα να είχαν εντοπιστεί ναρκωτικές ουσίες και ένα απαγορευμένο σπρέι.

Η Αστυνομία είδε αυτά τα δύο πρόσωπα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε τυλιγμένο στις φλόγες το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην απόπειρα ληστείας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τυλιγμένο στις φλόγες έξω από νηπιαγωγείο στην συνοικία Αναβαργός και μέσα σ’ αυτό εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια όπως ρούχα, και γάντια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα γύρω στις 1.24μ.μ., χθες , ήχησε το σύστημα συναγερμού, υποκαταστήματος εμπορικής τράπεζας στην Πάφο.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και άρχισαν άμεσα τις έρευνες. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, προσπάθησαν με σιδηρολοστούς να σπάσουν την πίσω πόρτα (κινδύνου) και να εισέλθουν εντός του υποκαταστήματος.

Οι δράστες αφού έγιναν αντιληπτοί, επιβιβάστηκαν σε σαλούν αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Γύρω στις 2.43μ.μ., εντοπίστηκε σε περιοχή του χωριού Αναβαργός, σαλούν αυτοκίνητο (πιθανόν να έχει σχέση με την απόπειρα ληστείας), το οποίο καιγόταν.

Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής, τα οποία κατέσβησαν την πυρκαγιά. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε, ότι το εν λόγω αυτοκίνητο, είχε κλαπεί τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο έξω από υποστατικό στην Πάφο.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X