ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό 6ήμερη κράτηση η 50χρονη που έκλεβε το Νοσοκομείο Κυπερούντας

Χιλιάδες ευρώ και άλλα τεκμήρια πρόδωσαν την δράση της

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 50χρονης υπαλλήλου του Νοσοκομείου Κυπερούντας, η οποία συνελήφθη χθες βράδυ μετά από καταγγελία του Διευθυντή του Νοσοκομείου για κατάχρηση ποσού 79,250 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, εναντίον της ύποπτης διερευνώνται τα αδικήματα της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, του αθέμιτου πλουτισμού και αδικήματα που αφορούν τον περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμο.

"Μετά το πέρας της καταγγελίας και αφού αξιολογήθηκε η μαρτυρία προχωρήσαμε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον της συγκεκριμένης 50χρονης υπαλλήλου, η οποία από τις μαρτυρίες που υπάρχουν, φαίνεται ότι έχει καταχραστεί το χρηματικό ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου, τα οποία αποτελούν ένσημα που αφορούν τέλη για φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο", ανέφερε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, πρόσθεσε, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός από μπλοκ αποδείξεων για τέλη για φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις, από το 2015 μέχρι και πρόσφατα, καθώς και χρηματικό ποσό, γύρω στις δέκα χιλιάδες ευρώ, τα οποία έχουν παραληφθεί ως τεκμήρια.

Στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, συνέχισε ο κ.Σωτηριάδης, έχει μεταβεί κλιμάκιο από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας για περαιτέρω έρευνα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι έρευνες να αποδείξουν μεγαλύτερο έλλειμμα στα λογιστικά βιβλία του νοσοκομείου.

Η ύποπτη, κατέληξε, φέρει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση