ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπάρχει «τρύπα» στην ασφάλεια των αεροδρομίων μας;

Τα μέτρα, οι ποινές και η αντίδραση στην είσοδο του Ουκρανού

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός της εισόδου του Ουκρανού τουρίστα στον δίαυλο απογείωσης του αεροδρομίου Πάφου, για να προλάβει το αεροπλάνο που θα μετέφερε εκείνον και την οικογένειά του πίσω στην Κρακοβία, την Τετάρτη 4 Ιουλίου. Αν και η αντίδραση του προσωπικού ασφαλείας του αεροδρομίου ήταν άμεση, ο προβληματισμός παραμένει και μεγαλώνει, εάν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για στρατιωτική ζώνη – ένεκα της παρουσίας της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπαδρέου» στην περιοχή.

Διαβάστε, επίσης: Απίστευτο περιστατικό: Άνδρας σκαρφάλωσε και μπήκε στο δίαυλο του Αερ. Πάφου

Εάν ο Ουκρανός τουρίστας πέτυχε τόσο εύκολη είσοδο, σκαρφαλώνοντας απλώς από την περίφραξη του αεροδρομίου, το ίδιο θα μπορούσε να πράξει και οποιοσδήποτε άλλος. Κι αν ο Ουκρανός απλώς ήθελε να μήν χάσει την πτήση του, κάποιος άλλος ίσως να έχει άλλο σκοπό στο μυαλό του, χειρότερο.

Τα μέτρα ασφαλείας και οι ποινές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, τους χώρους του αεροδρομίου, όπως και την περίφραξη, φυλάσσουν μέλη της Αστυνομίας. Η περίφραξη, ωστόσο, η οποία έχει περίμετρο περίπου 19 χιλιόμετρα, περιπολείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με οχήματα.
Την ίδια ώρα, οι μέγιστες ποινές για αυτής της φύσης τα αδικήματα, ανέρχονται μέχρι και στα έξι χρόνια φυλάκιση, καθώς και μέχρι 10.000 ευρώ πρόστιμο στον παρανομούντα.

Διαβάστε, επίσης: Είδε φράχτη και μπήκε!

Αξίζει να υπενθυμήσουμε ότι ο Ουκρανός την γλίτωσε με 500 ευρώ πρόστιμο, καθώς και εγγύηση 2.000 ευρώ με την προϋπόθεση να μην επαναλάβει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια παρόμοια πράξη. Τέλος, αφέθηκε ελεύθερος για να ταξιδέψει προς τον προορισμό του.

Ωστόσο, η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε από τους υπευθύνους της ασφάλειας του αεροδρομίου Πάφου, σχετική έκθεση με τα γεγονότα, που επιδόθηκε στην ηγεσία του Σώματος για εξέταση, ώστε να αποφασιστεί εάν θα γίνουν επόμενα βήματα, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ερωτήματα και προβληματισμοί

Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να σταθούμε για άλλη μια φορά, στα ερωτήματα που προκύπτουν από το γεγονός της αθώας εισόδου του Ουκρανού τουρίστα, πηδώντας από την περίφραξη:

Κατ’ αρχάς, πρόκειται για μια στρατιωτική ζώνη στην οποία εμπίπτει το αεροδρόμιο Πάφου, καθώς στην περιοχή βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου». Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, να παραβιαστεί μια στρατιωτική ζώνη;

Κατά δεύτερον, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμιά μας είναι επαρκή, δεδομένου του γεγονότος ότι το νησί μας βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο πάνω στον χάρτη; Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές, μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις που προκύπτουν;

Να αναμένουμε αντιδράσεις, μετά και την αξιολόγηση της έκθεσης γεγονότων, που θα αξιολογηθεί από την Αστυνομία; Ίσως επαναξιολόγηση των μέτρων και ενίσχυσή τους με έμψυχο υλικό και άλλα μέσα;

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X