ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δικαστεί στην Νορβηγία ο πατέρας

Με διακριτικότητα κινούνταν οι ανακριτές στην υπόθεση της Μαρί-Ελένης

Η θετική έκβαση της υπόθεσης απαγωγής της 4χρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ από τον πατέρα της, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, οφείλεται στη στενή συνεργασία που από τον περασμένο Απρίλιο είχαν, οι αρχές Κύπρου και Νορβηγίας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι έχουν μέχρι σήμερα προσαχθεί στο δικαστήριο οκτώ άτομα, στο πλαίσιο των ερευνών του κλιμακίου των ανακριτών, οι οποίοι κινήθηκαν με διακριτικότητα και ευαισθησία, λόγω της φύσης της υπόθεσης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι το να δικαστεί ο πατέρας στην Νορβηγία είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ο πατέρας – απαγωγέας να εκδοθεί στην Κύπρο, ο κ. Αγγελίδης, είπε ότι «το θέμα της έκδοσης του πατέρα, παρόλο που είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, οι ανακριτές θα το μελετήσουν και είναι θέμα το οποίο θα χειριστούν σε συνεργασία και με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον ο Τόρκελ Γκρίμσρουντ και οι ανακριτικές Αρχές έχουν υποδείξει συνεργούς στην υπόθεση απαγωγής της μικρής τον Απρίλη στη Λευκωσία, ο κ. Αγγελίδης, είπε πως «αν ενημερωθούμε σε σχέση με μια τέτοια εξέλιξη και αν δοθούν στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις» οι κυπριακές Αρχές θα κινηθούν αναλόγως.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «εδώ είναι θέμα που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών και είναι λεπτομέρειες για τις οποίες αν υπάρχει οτιδήποτε δεν θα μπορούμε να γνωστοποιήσουμε κάτι γιατί είναι θέμα των ανακριτών». Γ

ια το ενδεχόμενο μετάβασης Κύπριων ανακριτών στην Νορβηγία, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είπε ότι «εάν υπάρξει οτιδήποτε θα μελετηθεί στο χρόνο που πρέπει». Ανέφερε πως εάν υπάρξει κάτι το οποίο να απαιτεί τη μετάβαση ανακριτών στην Νορβηγία θα γίνει χειρισμός του θέματος στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με τη νορβηγική η οποία και συνεχίζεται και απέφερε και αποτελέσματα.

Ευχαρίστησε όλους όσοι, με τις πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές, συνέβαλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα, καθώς και τις αρχές της Νορβηγίας και την οικογένεια της μικρής για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X