ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοδαρμός δεσμοφύλακα: Ευθύνες για την απέλαση ενός εκ των κατηγορουμένων

Ευθύνες για το χειρισμό του όλου θέματος.

Διοικητική έρευνα, η οποία διατάχθηκε για το χειρισμό του θέματος της απέλασης ενός εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα, καταδεικνύει ότι προκύπτουν κάποιες ευθύνες, σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Στις δηλώσεις, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι όσον αφορά τη διοικητική έρευνα για την οποία γίνεται λόγος σε σχέση με το γεγονός ότι είχε απελαθεί ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, "θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν ήδη δοθεί από πριν οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας".

"Αυτή η έρευνα έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει, σχετικό πόρισμα και φαίνεται, τουλάχιστον από τη μέχρι τώρα μελέτη του πορίσματος, να προκύπτουν κάποια θέματα δηλαδή κάποιες ευθύνες για το χειρισμό του όλου θέματος. Και βεβαίως αναμένεται να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για τα θέματα αυτά που προκύπτουν σε σχέση με τη διοικητική έρευνα η οποία έχει γίνει", δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε περαιτέρω ότι μέσα από τη διεξαγωγή αυτής της διοικητικής έρευνας που είχε γίνει σε σχέση με την απέλαση "διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν σίγουρα περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης για τα θέματα συντονισμού μεταξύ Αστυνομίας και Κεντρικών Φυλακών".

"Και στα πλαίσια της συνεργασίας με τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών αυτά τα θέματα θα συζητηθούν για να καθοριστούν ενέργειες ή και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, πάντοτε με γνώμονα το συντονισμό που πρέπει να υπάρχει. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν υπάρχει συντονισμός προκύπτουν πάντοτε θετικά αποτελέσματα και αποφεύγονται δυσμενείς καταστάσεις", σημείωσε, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο κ. Αγγελίδης είπε επιπρόσθετα ότι σχετικά με τη διαρροή του συγκεκριμένου βίντεο, διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες και από πού έγινε η διαρροή.

Η έρευνα αυτή, είπε, θα καλύψει όλους όσοι χειρίστηκαν το συγκεκριμένο βίντεο, από τη στιγμή που έχει καταγραφεί και τη διαδρομή του που διένυσε από τότε μέχρι και σήμερα.

"Η έρευνα θα επεκταθεί όπως είναι λογικό και στις Κεντρικές φυλακές. Προς τούτο, αναφέρεται ότι, χθες η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών είχε δηλώσει ότι η Διεύθυνση των Φυλακών θα συνδράμει σε οτιδήποτε χρειαστεί αυτός ο οποίος έχει οριστεί για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας" , ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, έχει οριστεί αξιωματικός του ΤΑΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας , ο οποίος έχει ήδη αρχίσει την έρευνα αυτή και οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί.

"Με αυτό τον τρόπο θα απαντηθούν σίγουρα ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν μέσα από την έρευνα και βεβαίως θα υπάρξουν και σχετικά συμπεράσματα", ανέφερε.

Επίσης ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ένα άλλο θέμα που προκύπτει όσον αφορά την ποινική υπόθεση, είναι ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου.

"Η υπόθεση ήταν ορισμένη σήμερα για ακρόαση και η πληροφόρηση που έχουμε πάρει είναι ότι έχει οριστεί η επόμενη δικάσιμος για τις 16/03/2018, αφού ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων που βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου δεν έχει παραδεχθεί", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X