ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστουγεννιάτικο δώρο σε 5 χιλιάδες φοιτητές - Πληροφορίες

Οι λεπτομέρειες για δικαιούχους και αιτήσεις

Δαπάνη ύψους 750.000 ευρώ, ως χριστουγεννιάτικο επίδομα, σε 5.000 περίπου φοιτητές, που εξασφάλισαν συνολικό αριθμό 20 μορίων και άνω κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων που υπέβαλαν για φοιτητικά επιδόματα την ακαδημαϊκή χρονιά 2017/2018, ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από Πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΦΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί το κοινό ότι με στόχο την παροχή όσο το δυνατόν ουσιαστικότερης στήριξης στις οικογένειες των οικονομικά ευάλωτων φοιτητών, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης,) δαπάνη ύψους 1.820.000 ευρώ, για σκοπούς σίτισης αυξημένου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.


Λύκειο Αγ.Ιωάννη Λεμεσού: Χαμός με τα συνθήματα μαθητών


 

Επίσης, ενέκρινε δαπάνη ύψους 1.000.000 ευρώ για παροχή φοιτητικών επιδομάτων σε ελλαδίτες φοιτητές, που κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2017/2018, φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και σε οικογένειες επαναπατρισθέντων φοιτητών που φοιτούν στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό αποτελεί επαναλαμβανόμενη πρακτική.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι για την παροχή των επιδομάτων που αναφέρονται στα σημεία (α) και (β) δεν χρειάζεται να υποβληθεί από μέρους των δικαιούχων οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο και η πληρωμή θα γίνει απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι Ελλαδίτες και επαναπατριζόμενοι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για φοιτητικά επιδόματα από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, 2018.


Μόδα τα «ψευδοκαύσιμα» - Το πρόστιμο στους παραβάτες


 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο στα Γραφεία της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας (οδός Τεύκρου 6, 1066 Λευκωσία) μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, 2018. Σημειώνεται ότι για να υποβληθούν/παραληφθούν οι αιτήσεις πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτές.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 30 Νοεμβρίου του 2018 θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα απορρίπτονται.

Οι φοιτητές μπορούν να παραλαμβάνουν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας. Το ενημερωτικό έντυπο και η αίτηση είναι επίσης αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (http://www.moec.gov.cy/ypiresia_foititikis_merimnas/entypa.html).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X