ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρ. Τριανταφυλλίδης: Αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα του και όχι αποπροσανατολισμός

«Να προστατεύει τη μνήμη ανθρώπου ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή»

Η αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα του και η προσφορά του προς την πατρίδα ήταν για τον ίδιο πρώτιστης σημασίας και σίγουρα όχι προσπάθεια αποπροσανατολισμού, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι «το πρώτιστο δια εμένα ζήτημα ήτο η αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα μου αείμνηστου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη και από αυτήν την άποψη η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα με ικανοποιεί».

«Η αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα μου και η προσφορά του προς την πατρίδα ήτο για εμένα πρώτιστης σημασίας και σίγουρα όχι προσπάθεια αποπροσανατολισμού», σημειώνει.

«Θεωρώ υποχρέωση κάποιου», προσθέτει, «να προστατεύει τη μνήμη ανθρώπου ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή δια να υπερασπισθεί ο ίδιος τον εαυτό του, υπέρτατο καθήκον δε όταν πρόκειται δια τον πατέρα του. Κατ΄ επέκταση αντιπαρέρχομαι τον ισχυρισμό περί αποπροσανατολισμού του κοινού, ως στόχο και σκοπό των τοποθετήσεων μου».

Αναφέρει, επίσης, ότι «από τη στιγμή που η εντιμότητα του πατέρα μου δεν αμφισβητείται πιστεύω ότι αυτό ‘καλύπτει’ πλήρως και το επίπεδο και την ποιότητα των αποφάσεων του Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη στις όποιες υποθέσεις εμφανίσθηκα ενώπιον του πατέρα μου, όταν αυτό εν πάση περιπτώσει δεν απαγορεύετο».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει περαιτέρω ότι «αναφορικά με το υπόλοιπο μέρος της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα πολλά από τα γεγονότα δεν είναι εις γνώση μου. Σχετικά με άλλα που είναι εις γνώση μου διαφωνώ».

«Επίσης διαφωνώ αναφορικά με τη νομική ερμηνεία που δίδει σε διάφορα ζητήματα. Όμως και δεδομένου ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα δεν προτίθεμαι να δώσω συνέχεια στο όλο ζήτημα για να μην προκαλέσω περισσότερη ζημία εκτός βεβαίως αν κρίνω ότι τούτο είναι άκρως απαραίτητο», καταλήγει ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης στη γραπτή του δήλωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X