ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς ράμπα η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού-Η φωτογραφία παραπληγικού που μας ντροπιάζει

«Η προσβασιμότητα είναι ένδειξη επιπέδου πραγματικού πολιτισμού»,

«Η προσβασιμότητα είναι ένδειξη επιπέδου πραγματικού πολιτισμού», αναφέρει σε ανάρτηση της η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.).

Αφορμή στάθηκε η προσπάθεια μέλους της Οργάνωσης να μεταβεί στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού για να εξυπηρετηθεί, ωστόσο αυτό αποδείχτηκε δύσκολο καθώς στην είσοδο δεν υπάρχει ράμπα.

Η Οργάνωση ανήρτησε φωτογραφία από το περιστατικό αναφέροντας: Το μέλος μας κ. Πάμπος Χαραλάμπους έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού που πήγε σήμερα να εξυπηρετηθεί. Η προσβασιμότητα είναι ένδειξη επιπέδου πραγματικού πολιτισμού αφού μέσω αυτής προσφέρουμε συμμετοχή, ενσωμάτωση και σεβασμό σε ανθρώπινα δικαιώματα. Πόσο δύσκολο είναι να σβήσουμε δύο σκαλιά με ράμπα; Προφανώς δυσκολότερο από το να χτίζουμε πύργους και να κερδίζουμε βραβεία όπως το "Καλή Πρακτική URBACT" απονεμήθηκε στη Λεμεσό, η οποία αναγνωρίστηκε ως "Ευρωπαϊκή Πόλη Καλής Πρακτικής" για το έργο που επιτελείται στον τομέα της διαχείρισης της Αειφόρου Ανάπτυξης της πόλης, εστιάζοντας στην οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική αναβίωση.
Και είναι για να διερωτάται κάποιος, τι πραγματικά αξιολογούν αυτού που δίνουν τα βραβεία; η μήπως είναι βραβεία κενού περιεχομένου;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X