ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χολιγουντιανή καταδίωξη! Σύγκρουση περιπολικών με το αυτοκίνητο των δραστών

Σύλληψη δύο προσώπων στη Λάρνακα

Στη Λάρνακα δύο άτομα συνελήφθηκαν ύστερα από καταδίωξη του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, αναφορικά με υποθέσεις διαρρήξεις και κλοπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στα πλαίσια επιχείρησης για πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών στη πόλη και επαρχία Λάρνακας από μέλη του ΤΑΕ, ΟΠΕ και Αστυνομικών σταθμών υπαίθρου, 15 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα σήμερα, ενώ αστυνομικός βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε ένα αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Λιβάδια.

Από έρευνες στο σύστημα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητο με τους ίδιους αριθμούς εγγραφής αλλά διαφορετικής μάρκας, αναζητείτο σε σχέση με διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν στη Λάρνακα.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει. Το όχημα καταδιώχθηκε από περίπολο της Αστυνομίας και κλήθηκε επανειλημμένως να σταματήσει χωρίς όμως να το πράξει.

Στην προσπάθεια του οδηγού του οχήματος να διαφύγει σε δύο περιπτώσεις κτύπησε πλευρικά το υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας που το καταδίωκε.

Η καταδίωξη του οχήματος συνεχίστηκε για περίπου 5 χιλιόμετρα μέχρι την κτηνοτροφική περιοχή Ορόκλινης όπου και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

Μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε θεάθηκαν δύο άτομα να βγαίνουν από αυτό και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τα δύο πρόσωπα στο σκοτάδι και έγινε κατορθωτή η σύλληψη του ενός.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διεφάνη ότι πρόκειται για 33χρονο ελληνικής υπηκοότητας που διαμένει στην Λεμεσό. Ανακρινόμενος ο 33χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δηλαδή ένας 50χρονος που αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις Κεντρικές Φυλακές όπου έκτιε ποινή φυλάκισης σε σχέση με διαρρήξεις και κλοπές και ένας Ιρανός ηλικίας 33 χρόνων από τη Λεμεσό.

Στη περιοχή διεξήχθηκαν εκτεταμένες έρευνες και τελικά ο 50χρονος εντοπίστηκε να κρύβεται σε χωράφι με ψηλή βλάστηση σε απόσταση 10 περίπου μέτρων από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και συνελήφθηκε.

Από τη καταδίωξη και τις εσκεμμένες συγκρούσεις που επιχείρησε ο οδηγός του αυτοκινήτου εναντίον των υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομίας, τραυματίστηκε ελαφρά ένας λοχίας του ΤΑΕ.

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει κάκωση αντιβραχίονα.

Δεύτερος αστυφύλακας του ΤΑΕ στην προσπάθεια του να ακινητοποιήσει τον 33χρονο ο οποίος αντιστάθηκε στη σύλληψη τραυματίστηκε ελαφρά.

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει κάκωση, αιμάτωμα και θλάση δεξιού μηρού και κνήμης.
Στους δύο αστυνομικούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.

Το ένα υπηρεσιακό όχημα φέρει ζημιές στη δεξιά του πλευρά ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο της Αστυνομίας φέρει εκτεταμένες στη δεξιά μπροστινή πλευρά.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πραγματικός αριθμός του καταδιωχθέντος οχήματος είναι άλλος από αυτόν της πινακίδας που έφερε και ενοικιάστηκε από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Λάρνακα γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής 29 Απριλίου, από τον 33χρονο Ιρανό, ο οποίος και καταζητείται.

Οι κλοπιμαίοι αριθμοί εγγραφής εντοπίστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο εμπλέκεται σε διαρρήξεις κατοικιών που έγιναν στη Λάρνακα στις 7 και 20 Απριλίου.

Αργότερα σήμερα θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των τριών ατόμων σε σχέση με αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Οι δύο συλληφθέντες ανακρινόμενοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Αργότερα σήμερα οι δύο θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X