ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξήλωσαν άρμα για να το κλέψουν από πεδίο βολής στην Λευκωσία

Για άλλες 4 ημέρες υπό κράτηση ο ύποπτος - Αρνείται τις κατηγορίες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα για άλλες τέσσερις ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου που συνελήφθη σε σχέση με τη κλοπή μεταλλικών κομματιών από άρμα της Εθνικής Φρουράς τύπου ΑΜΧ που βρίσκεται ακινητοποιημένο σε πεδίο βολής της επαρχίας Λευκωσίας και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος και κλοπής που διαπράχθηκαν μεταξύ 06/11/17 με 08/02/18.

Σύμφωνα με το αίτημα προσωποκράτησης της Αστυνομίας, την 08/02/18 σε επιτόπια εξέταση του πιο πάνω άρματος από μέλη της Ε.Φ. διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν από αυτό το μεγαλύτερο μέρος του πυροβόλου, το πίσω μέρος του πύργου καθώς και το διαμέρισμα του κινητήρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του άρματος. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν οι ερπύστριες και οι τροχοί του άρματος.

Αμέσως μετά την καταγγελία, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στο μέρος και από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι το πίσω μέρος του άρματος καθώς και το πυροβόλο είχαν αποκοπεί πιθανόν με την χρήση οξυγόνου. Σύμφωνα με την καταγγελία υπολογίζεται ότι έχουν κλαπεί περίπου 12-15 τόνοι μετάλλου αξίας 2500 ευρώ περίπου.

Από την σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία αποστάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Κατά την διάρκεια των εξετάσεων, έγινε έρευνα σε εργοστάσιο που ασχολείται με την συλλογή και εμπορία παλαιών μετάλλων και διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 4/12/17-08/1/18 ο ύποπτος μετέβηκε στο εν λόγω εργοστάσιο σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις μεταφέροντας παλαιά μέταλλα. Ο ύποπτος για την μεταφορά των πιο πάνω μετάλλων χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά οχήματα. Από το εν λόγω εργοστάσιο παραλήφθηκαν δεδομένα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν ο ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του ενός οχήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε ο ύποπτος σε δύο άλλες διαφορετικές περιπτώσεις συνόδευε άλλο πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμεί Δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται και παρέδωσαν κομμάτια από άρμα και ερπύστριες κομμένα με οξυγόνο.

Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθηκε στις 16/02/18. Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης 4 ημερών το οποίο εξέπνευσε σήμερα.

Με δικαστικό ένταλμα έρευνας ερευνήθηκε η οικία τα υποστατικά και το όχημα του υπόπτου χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με την Αστυνομία και αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα ενώ αναζητείται η κάννη του άρματος η οποία δεν παραδόθηκε στο υποστατικό που ερευνήθηκε καθώς επίσης αναζητούνται και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκοπή του άρματος.
Το Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες 4 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X