ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιλιάδες Τ/κ εκπαιδευτικοί θέλουν υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι αιτήσεις θα απαντηθούν εντός των επομένων ημερών

Οι συντεχνίες των Τ/κ καθηγητών και δασκάλων υπενθύμισαν σήμερα πως όσοι Τ/κ θέλουν να υποβάλουν αίτηση γιατί πιστεύουν ότι έχουν αδικηθεί όσον αφορά την παραχώρηση της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορούν να το πράξουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν παραληφθεί φτάνουν γύρω στις 5.700.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε διάσκεψη Τύπου ο Σενέρ Ελτζίλ γενικός γραμματέας της συντεχνίας των δασκάλων υπενθύμισε ότι οι δύο συντεχνίες πήραν πρωτοβουλία τον περασμένο Φεβρουάριο για να βοηθήσουν όσους έχουν υποβάλει αίτηση για την απόκτηση της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν εγκλωβιστεί.

Για την εξυπηρέτηση των παραπονουμένων, πρόσθεσε, έχουν ανοίξει γραφείο και προχώρησαν στην πρόσληψη ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Ελτζίλ μέχρι στιγμής έχουν γύρω στις 5.700 αιτήσεις, έχουν κατηγοριοποιήσει τις υποθέσεις και τον Αύγουστο που πέρασε έδωσαν τα στοιχεία στον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε εκείνη την συνάντηση με το ΥΠΕΣ, είπε ο κ. Ελτζίλ, είχε αποφασισθεί η δημιουργία μιας ομάδας από το Υπουργείο με την οποία συναντήθηκαν μία φορά και άρχισαν την μελέτη κάποιων υποθέσεων.

Μεταξύ των αιτήσεων που έχουν προωθηθεί σε αυτή την ομάδα, πρόσθεσε, 345 αφορούν άτομα που ζουν στο εξωτερικό, 45 άτομα που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά στο εξωτερικό και 30 άτομα που ενώ οι γονείς τους είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτοί δεν έχουν πάρει την υπηκοότητα.

Ο τ/κ συνδικαλιστής είπε ότι έχουν την πληροφορία πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αποφάσεις για αυτές τις υποθέσεις.

Για το θέμα μίλησαν επίσης η πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλέμ και οι δικηγόροι Μουράτ Μετίν Χακκί και Οντζέλ Πολιλί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X