ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασμα ΠΟΕΔ: Κανονικά θα έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία

Διακοπή των σχέσεων τους με Χαμπιαούρη

Τη διακοπή κάθε επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για οποιοδήποτε θέμα, με εξαίρεση τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, αποφάσισε το ΔΣ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων ΠΟΕΔ.

 

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, εξέφρασε δυσφορία για τη στάση του κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος, όπως ανέφερε, βάλλει καθημερινά «διά ριπάς» κατά του εκπαιδευτικού κόσμου.

 

«Αν χρειαστεί και αν κριθεί σκόπιμο από κάποιους, στο πλαίσιο της μακιαβελικής φιλοσοφίας ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’ μπορεί να γίνει διαρροή διαστρεβλωμένων ακόμα και προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών", ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, η ΠΟΕΔ αντιδρά αναφορικά με τις διαστρεβλωμένες και συγκρουόμενες διαρροές στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για δήθεν προσπάθεια εκπροσώπων της οργάνωσης να επηρεάσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου την ώρα που λαμβάνονταν καταθέσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον μοιραίο τραυματισμό του 10χρνου μαθητή στο Αλθερικό.

Όπως είπε, η ΠΟΕΔ θα μπορούσε να κλείσει τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, αλλά δεν θα το πράξει διότι επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών «εκεί και όπου αναλογούν από τη δικαιοσύνη και όχι από τα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται εντέχνως».

Ο ΓΓ της οργάνωσης, Χάρης Χαραλάμπους, παρέθεσε το ιστορικό της όλης υπόθεσης, όπως αυτό καταγράφηκε από την ΠΟΕΔ. Ειδικότερα, ο ΓΓ είπε τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της οργάνωσης μαζί με την Πρόεδρο του επαρχιακού γραφείου της ΠΟΕΔ είχαν συνάντηση με τα μέλη του προσωπικού του σχολείου, τους δύο εκπαιδευτικούς ψυχολόγους του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπο του συνδέσμου γονέων, μια συνάντηση που είχε ως στόχο την προετοιμασία για την υποδοχή των παιδιών την Δευτέρα.

Μάλιστα, βάσει του ιστορικού που παρέθεσε η ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Χαμπιαρούρη, τον οποίο ενημέρωσε για τη συνάντηση, και εξέφρασε ευχαριστίες για τις δύο εκπαιδευτικούς ψυχολόγους του ΥΠΠ. Ωστόσο τη Δευτέρα το πρωί, η επιθεωρήτρια του σχολείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ ότι με οδηγίες του ΥΠΠ απαγορεύτηκε στην οργάνωση η είσοδος στο σχολείο γιατί θα θεωρηθεί πιθανή παρέμβαση στο έργο της διαδικασίας.

Ο κ. Χαραλάμπους παρέθεσε και αντίγραφο γραπτού μηνύματος (sms) που απεστάλη το ίδιο πρωί στον Υπουργό, ενημερώνοντας τον ότι η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ μετέβη στο σχολείο για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εκφράζοντας δυσφορία για οδηγία που ο Υπουργός έδωσε όπως οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ περάσουν εκτός του σχολείου.

«Αν θέλετε να γίνουμε δύο στρατόπεδα και όχι ένα, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και εγώ και ο Φίλιος θα φύγουμε σε λίγο από το σχολείο γιατί ευτυχώς τα πράγματα λειτουργούν ομαλά, αλλά είμαστε απίστευτα ενοχλημένοι με τη σημερινή στάση απέναντι μας. Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση», αναφέρεται στο μήνυμα.

Λέγοντας ότι ο Υπουργός ουδέποτε απάντησε στο μήνυμα, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό, αργότερα την ίδια μέρα, τους είπε πως εκνευρίστηκε όταν το διάβασε και ότι ο ίδιος το ανέγνωσε ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τόσο ο κ. Φυλακτού όσο και ο κ. Χαραλάμπους δήλωσαν πρόθυμοι να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά που λένε είναι αλήθεια ή όχι.

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΠΟΕΔ είναι:

Διακοπή κάθε επικοινωνίας με Υπουργό Παιδείας

Σύγκληση εκτάκτων παγκυπρίων γενικών συνελεύσεων όλων των μελών της ΠΟΕΔ την Τετάρτη 23 Μαΐου

Θα αναμένει τις απαντήσεις του Υπουργείου Παιδείας στην τετρασέλιδη επιστολή της οργάνωσης, διαφορετικά το ΔΣ της οργάνωσης θα αποφασίσει στις 25 Μαΐου για τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης

Καταγγελία στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Επίτροπο Διοικήσεως των πιθανών διαρροών προσωπικών δεδομένων του εκπαιδευτικού

Καταγγελία της συμπεριφοράς του Υπουργού Παιδείας κατά της οργάνωσης σε όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στην Ευρώπη και το παγκόσμιο και

Αποστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όλου του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί όλες αυτές τις μέρες, σε σχέση με «απαράδεκτες καταγγελίες του Υπουργού Παιδείας».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X